16. dubna 2016 • 22:01

CELÝ SESTŘIH: Shalův koncert. Liberec si poradil s Jihlavou 2:0

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Splněná povinnost. Fotbalisté Liberce v 25. kole přehráli na vlastním hřišti Jihlavu 2:0. Hvězdou utkání se stal domácí záložník Herolind Shala, který se postaral o obě branky zápasu. Domácí díky výhře odskočili páté Slavii v boji o pohárovou Evropu na sedm bodů. Vysočina nadále bude bojovat o udržení v Synot lize.



Liberec byl proti Vysočině od začátku aktivnější, první gólová šance ale přišla až ve 27. minutě, kdy Vůch sklepl míč pro Folprechta. Ten však zamířil těsně vedle branky a nenavázal na svůj premiérový ligový gól z minulého kola.

Ve 34. minutě už domácí vedli. Breite ve středu pole elegantně patičkou přiťukl Shalovi, ten obešel tři protihráče a přesnou střelou k tyči z hranice vápna zaznamenal svůj pátý gól v ligové sezoně.

Šestý na sebe nenechal dlouho čekat. Za deset minut vysunul Shalu Vůch a albánský záložník propálil brankáře Hanuše střelou mezi nohy. Vysočina zahrozila až těsně před přestávkou, kdy Urdinov křížnou střelou minul.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Jihlava 2:0, Shala zazářil dvěma góly
Video se připravuje ...

Čtyři minuty po pauze přihrál Bakoš, který v pátek oslavil 33. narozeniny, aktivnímu Vůchovi, ale ten z úhlu Hanuše nepřekonal. Hostující kouč Hipp po hodině hry poslal na trávník čerstvé Nerada s Voltrem a první z náhradníků hned protáhl domácího gólmana Koubka dalekonosnou střelou.

Jinak ale hosté na zvrat ve vývoji neměli a mohli být rádi, že nedostali třetí branku. Bakošova tečovaná střela ze 79. minuty skončila na tyči a následná dorážka střídajícího Pulkraba do sítě neplatila, protože pomezní rozhodčí odmával ofsajd. V první minutě nastavení pak zahodil vyloženou šancí rovněž střídající hráč Slovanu Jefremov.

25. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - Vysočina Jihlava 2:0 (2:0)
Branky: 34. a 44. Shala. Rozhodčí: Jílek - Hájek, Pochylý. ŽK: Shala - Urdinov, Šulek. Diváci: 3236.

Sestavy:
Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Breite, Folprecht - Bartl (71. Jefremov), Shala (78. Pulkrab), Vůch - Bakoš (87. Obročník). Trenér: Trpišovský.

Jihlava: Hanuš - Kukol, Krejčí, Šourek, Urdinov - Kučera, Šulek - Bazal, Hronek (62. Nerad), Vaculík (81. Fulnek) - Dvořák (63. Voltr). Trenér: Hipp.

Liberec - Jihlava: Vůch měl obrovskou šanci, Hanuš ho vychytal
Video se připravuje ...

Liberec - Jihlava: Shala podruhé – po pěkné Vůchově přihrávce dal na 2:0
Video se připravuje ...

Liberec - Jihlava: Breite uvolnil Shalu patičkou, ten se trefil k tyči
Video se připravuje ...

Liberec - Jihlava: Vůch připravil šanci pro Folprechta, tomu balon sjel po nártu
Video se připravuje ...

Liberec - Jihlava: Bazal pálil z otočky. Koubek chytil
Video se připravuje ...

Liberec - Jihlava: Shala to zkusil z dálky, Hanuše neprostřelil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud