17. dubna 2016 • 04:55

Dušan je v poho, řekl Tvrdík o sestavě. Uhrin nadšený nebyl

Autor: iSport.cz, , rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Toužili po vítězství v Olomouci, nic jiného nebylo v plánu, ale spokojit se musí Slavia s bodem za remízu 1:1. Pražané soka nepřekvapili na hřišti, ani sestavou. Tu pět hodin před výkopem na sociálních sítích zveřejnil předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. A Olomouc měla rázem soupeře přečteného. „Nebudu se vymlouvat na to, že jsme remizovali proto, že sestava byla dopředu známá,“ říkal kouč Pražanů Dušan Uhrin. Připustil ovšem, že by byl radši, kdyby se nedostala ven. "Dušan je v poho," reagoval na situaci později na sociální síti Tvrdík.



Lepšího rádce by trenér Sigmy Olomouc před výkopem nenašel, i kdyby měl třeba sto expertů. Nápovědu, v jaké sestavě na jeho tým Pražané vyrukují, dostal přímo z tábora soupeře.

Fanoušci valili zrak, když předseda představenstva pustil v sobotu před polednem do světa prostřednictvím sociálních sítí základní sestavu „sešívaných.“ Za chvíli sice jedenáctku vyvolených smazal, jenže zahladit tenhle netradiční tah už nedokázal.

„Sestava je překvapivě stejná jako ve všech novinách. Jsem ve světě a neuvědomil jsem si časový posun. Dušan je v poho,“ hájil se Tvrdík . Jenže leckdo nevěřil, že tohle trenér Slavie Dušan Uhrin mladší přejde mávnutím ruky. Jenže ten se minimálně před novináři ukázal jako diplomat. „Jestli to pro nás byla nepříjemnost? Ne, my měli jen jednu změnu a soustředím se na nás. Ani soupeře by nezaskočilo, kdyby Kenija hrál, nebo nehrál,“ hlásil před novináři.

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Slavia 1:1. Domácí uhráli důležitý bod
Video se připravuje ...

Rozhodně si nechtěl předčasné vyzrazení sestavy brát jako alibi za konečnou remízu 1:1. „Nebudu se vymlouvat na to, že jsme remizovali proto, že sestava byla dopředu známá,“ říkal Uhrin. „V cizině, třeba ve Švédsku, se ví i den dopředu, jaká bude sestava. Remizovali jsme spíš proto, že jsme nebyli odvážnější.“

Na druhou stranu kouč Slavie připustil, že by byl nejraději, kdyby se soupeř dozvídal sestavu jeho týmu co možná nejpozději. „Byl bych radši. Ale vůbec výsledku neškodilo, že soupeř věděl sestavu o dvě hodiny dřív. Stejně se to dozví. A kdybych třeba já věděl, v jaké sestavě bude hrát Olomouc, tak měnit svoji nebudu,“ tvrdil.

Překvapený počínáním šéfa Slavie byl olomoucký kouč Václav Jílek. Ten si do Tvrdíka na rozdíl od Uhrina rýpl. „Nevím, asi se nepohybuje v profesionálním sportu tak dlouho, tohle by nemělo jít na veřejnost,“ řekl Jílek. „Ale musím říct, že my jsme sestavu Slavie stejně na sto procent odhadli, jen nám ji potvrdil. Ve finále to ale nehrálo roli.“

Olomouc - Slavia: Zmrhal dorazil Hušbauerovu střelu a je vyrovnáno
Video se připravuje ...

Olomouc - Slavia: Navrátil propálil Pavlenku a Olomouc vede 1:0
Video se připravuje ...

Takhle vypadala sestava, kterou Jaroslav Tvrdík zveřejnil a pak zase smazal
Takhle vypadala sestava, kterou Jaroslav Tvrdík zveřejnil a pak zase smazal

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud