16. dubna 2016 • 23:49

Snad mi ty góly pomůžou na EURO, věří liberecký hrdina Shala

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Albánský fotbalista Herolind Shala prožil svůj nejlepší zápas v české lize. Čtyřiadvacetiletý záložník s norskými kořeny dal v nejvyšší soutěži poprvé v jednom utkání dva góly a zařídil Liberci výhru 2:0 nad Jihlavou. Věří, že by mu dnešní trefy mohly pomoci k nominaci na letní evropský šampionát.



"Myslím, že to byl můj nejlepší zápas v sezoně a asi i v české lize. Přece jen dva góly v jednom utkání jsem tu dal poprvé. Jsem za svůj výkon šťastný. Dva góly, navíc tým hrál velmi dobře, takže maximální spokojenost," řekl novinářům po utkání Shala.

Záložník, který v Liberci hostuje ze Sparty, se prosadil ve 34. a 44. minutě. Nejprve po individuální akci trefil z hranice vápna přesně dolní roh branky a poté překonal jihlavského brankáře Jana Hanuše střelou mezi nohy. "Musím poděkovat spoluhráčům, v prvním případě to byl dobrý balon od Breiteho, poté od Egona Vůcha," podotkl Shala.

Liberec - Jihlava: Breite uvolnil Shalu patičkou, ten se trefil k tyči
Video se připravuje ...

V dalším průběhu myslel i na hattrick, jenže po jednom zákroku měl drobné problémy a v 78. minutě raději střídal. "Dostal jsem docela velký kopanec. Samozřejmě každý hráč chce dát hattrick, ale nechtěl jsem riskovat nějaké větší zranění, a tak jsem raději střídal," uvedl Shala, který dal v této ligové sezoně už šest branek.

Díky dobré formě může pomýšlet na to, že se dostane do nominace na Euro. Za albánskou reprezentaci dosud odehrál pět utkání. "Věřím, že mi ty góly pomohou, že je trenér viděl. Moje forma je teď dobrá, tak uvidíme, až trenér zveřejní nominaci," prohlásil Shala.

Liberec - Jihlava: Shala podruhé – po pěkné Vůchově přihrávce dal na 2:0
Video se připravuje ...

Je rád, že Liberec využil zaváhání Slavie a na čtvrtém místě ligové tabulky jí odskočil už na sedm bodů. "Teď je to slibné. Ale musíme v naší sérii pokračovat v dalších zápasech a zakončit sezonu dobře," přál si.

Shalův výkon ocenil i trenér Liberce Jindřich Trpišovský. "Prvních patnáct minut jsem s ním nebyl úplně spokojený. Nebyl moc na míči, nebyl výrazný. Ale pak dal dva góly, rozhodl zápas a hrál ve velkém stylu. To si na něm cením, že umí v důležitých chvílích rozhodovat zápasy. Je to strašně zajímavý hráč, nebezpečný v poslední třetině hřiště," podotkl Trpišovský.

Zatím není jisté, zda Shala v Liberci bude pokračovat i po sezoně. "Jsem tady spokojený, vyhovuje mi to tu. Uvidíme, co se stane v létě po Euru," konstatoval.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Jihlava 2:0, Shala zazářil dvěma góly
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud