18. dubna 2016 • 15:54

Panenka chválil remízu Bohemky se Spartou: Vynikající fotbal, žádné sprostoty

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Antonín Panenka, autor slavného vršovického dloubáku, který přinesl československému týmu na ME 1976 evropský mistrovský titul, se nedívá na milované Bohemians Praha 1905 nezaujatýma očima. Je čestným prezidentem pražského klubu. Z derby se Spartou byl ovšem nadšen. „Vynikající propagace fotbalu!“



Utkání ho strhlo skvělou atmosférou, vršovický Ďolíček hlásil vyprodáno. „Byla to úžasná kulisa,“ kochal se zaplněnými ochozy Panenka . „A hlavně se mi líbilo, že se fandilo slušně. Naši ale i sparťanští příznivci ukázali, že to dovedou, že sprostory na fotbale být nemusí,“ pochvaloval si publikum. „A utkání bylo pro diváky strhující,“ připomenul dramatičnost duelu.

Nerozhodný výsledek jako jeden z nevyšších představitelů Bohemians bral. „Pro nás plusový bod, pro Spartu dva minusové,“ zhodnotil přínos jejich dělby do tabulky. „Sparta měla velkou převahu, kvalitou je na jiné úrovni,“ sportovně uznal převahu soupeře. „Ale taky mohla odjet s prázdnou,“ upozornil na velké šanci svého týmu v závěru utkání.

Nevyužité příležitosti ovšem nikomu nevyčítá. „Všechno se proměnit nedá,“ připustil. „Hráči chtějí dát gól a pokaždé top nevyjde. A navíc jsou tam obránci a brankáři, kteří byli hodně kvalitní, a gólům se snaží zabránit,“ zdůraznil jejich přínos. „Střelci to nemají lehké,“ vžil se do role svých následovníků.

Z týmu Bohemky se mu nejvíc líbil útočník Tomáš Čížek. „Byl výborný!“ souhlasil s diváky, kteří Čížka vyhlásili nejlepším hráčem střetnutí. „Je to rychlostní typ a umí svou rychlost uplatnit,“ podotkl Panenka.

CELÝ SESTŘIH: Bohemians - Sparta 2:2. Zápas plný šancí skončil smírně
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud