Hynek Preisler
20. dubna 2016 • 11:15

Blíží se návrat? Bakoše láká Plzeň, Liberec se smlouvou nespěchá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl by to jiskřivý comeback. Plzeň by podle informací deníku Sportu ráda ve svém mužstvu opět měla útočníka Marka Bakoše, který z ní před rokem a půl odešel do Liberce. Na severu mu v červnu skončí smlouva, s jejím prodloužením však Slovan nespěchá a šanci tím dává konkurentům.



Scéna jako ze slavného Rembrandtova obrazu Návrat ztraceného syna by se mohla v létě uskutečnit ve Štruncových sadech. Na mistrovský titul sahající Plzeň láká do svého kádru útočníka Marka Bakoše, jenž na západě Čech zažil nejlepší chvíle kariéry.

Zkušenému kanonýrovi totiž v červnu skončí v Liberci smlouva a čerstvý třiatřicátník stále čeká na její prodloužení. A zpovzdálí to sledují a šanci větří další kluby. Nedávno situaci ohledně něj sondovala například Mladá Boleslav. Teď Plzeň. „Předložila mu nabídku na dva roky,“ řekl deníku Sportu zdroj, který si nepřál být jmenován.

Podle informací Sportu se sice Marek Bakoš do západočeské metropole nežene, přestože v ní stále bydlí. Jenže pod Ještědem je spokojený a rovněž je jisté, že místo v kádru Jindřicha Trpišovského má jistější než v týmu Plzně, která bude v létě usilovat o postup do Ligy mistrů a kde by dost možná zastával roli žolíka.V dresu Viktorie zanechal silnou stopu a nastavil si tím laťku hodně vysoko, takže není vůbec jisté, zda by ji dokázal udržet ve stejné výši... I to má v jeho uvažování hrát svou roli.

Nezmar: Balon je na naší straně

Jenže je tu jedno velké ALE, které pro Viktorii mluví. Čas letí a u Nisy s prodloužením kontraktu svého nejlepšího střelce otálejí. „Nezlobte se, ale nechci to nyní komentovat. Vyjádřil jsem se k tomu při našem zápase s Jihlavou pro Českou televizi a od té doby nic nového není,“ vysvětlil sportovní ředitel Liberce Jan Nezmar.

Co tedy prohlásil? „Stále to není uzavřené a stále se to řeší. Nicméně je potřeba přiznat, že balon je na naší straně, protože jsme se zatím za čtyři měsíce nebyli uvnitř našeho klubu dohodnout na tom, jakým způsobem budoucnost Marka u nás uchopit,“ prozradil Nezmar.

Když Marek Bakoš sestřelil svým prvním hattrickem v kariéře Jablonec, liberečtí fans v dalších dnech na stadionu vyvěsili transparent s jasným vzkazem pro vedení: „Podepsat Bakoše!“

Vyslyšen zatím nebyl, přestože je odchovanec Nitry s deseti góly nejlepším střelcem Slovanu.

RENTGEN: Plzeň se ho zbavila, teď pracovitý Bakoš táhne Liberec
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud