21. dubna 2016 • 10:28

Dočkal o zmatcích na Dukle: Sám nevím, jak takové situace řešit

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dramatický závěr v dohrávce 19. kola mezi Duklou a Spartou měl hodně divoký finiš. Po chaosu v pokutovém území, kdy nejdřív zahrál domácí stoper Lukáš Štetina rukou a brankář Rada atakoval Davida Lafatu, šel Bořek Dočkal kopat penaltu. Jelikož byl brankář Dukly vyloučen, musel do brány hráč z pole, volba padla na Ondřeje Vrzala. "Bylo to nepříjemné," nezastíral Dočkal po úspěšném pokusu. Překonal hráče, se kterým se zná od dětství ze společného působení ze Slavie.



„Hlavou se mi točily myšlenky, které by v tu chvíli neměly. Bál jsem se, aby mi to hráč nechytil,“ přiznal po utkání Dočkal , který rozhodl o výhře hostů 2:1.

Závěr na Julisce byl jeden velký chaos. Ani samotní hráči dosud neví, za jaký přestupek sudí Tomáš Kocourek v posledních minutách nařídil pokutový kop pro Spartu. „Sám jsem na to zvědavý. Ten úder od brankáře jsem viděl, ale bylo to opravdu nepřehledné. Ani nevím, kde při té situaci byl míč. Jestli na čáře, nebo už byl v bráně,“ řekl o zmatené situaci sparťanský záložník Bořek Dočkal. „Abych se přiznal, tak sám ani nevím, jak se takové situace řeší. Červená karta asi jo, ale jestli se to řeší penaltou, to nevím,“ dodal.

Nicméně sudí namísto původně signalizovaného odkopu od branky vyloučil brankáře Filipa Radu a ukázal na značku pokutového kopu. Do branky musel jít hráč z pole a volba padla na obránce Ondřeje Vrzala.

„Kopat penaltu proti hráči bylo nepříjemné. Před tak těžkým momentem musíte mít čistou hlavou, a když se proti vám postaví do brány hráč, tak přemýšlíte o věcech, o kterých v tu chvíli byste neměl,“ přiznal Dočkal.

Dukla - Sparta: Rada dostal červenou, do brány šel Vrzal. Dočkal proměnil penaltu!
Video se připravuje ...

Tohle jsem nechtěl zažít, přiznal Dočkal

„Já navíc Vrziho znám od dětství a vím, že neustále lezl do branky a mrštný docela byl. Vždy když jsem takovou situaci někde viděl, tak jsem si říkal, že tohle nechci zažít, aby mi to hráč ještě nechytil,“ popisoval sparťanský záložník po utkání své dojmy.

Penaltu nakonec proměnil a Sparta díky jeho brance zápas otočila a vyhrála 2:1. Náskok na vedoucí Plzeň stáhla na osm bodů, v neděli může obrat svého konkurenta o další body. „Na to jsme určitě nemysleli. Nemáme to v hlavách. My musíme každý zápas vyhrát, jinak by to pro nás bylo zklamání. Naší povinností je zvládat všechny zápasy, ať už je boj o titul reálný, nebo ne,“ uvedl Dočkal.

Ačkoliv Letenští urvali zápas na Julisce silou vůle, jejich výkon nebyl po většinu utkání ideální. Dynamické prvky, náročný styl fotbalu či bleskové protiútoky, kterými se prosadili v Evropské lize, se z jejich hry vytratily.

„To je pohybem. Vůbec nám nešly nohy,“ vysvětloval Dočkal stejně jako trenér Ščasný, proč sparťané nepůsobili na hřišti tak svěže. „Teď budeme mít pár dní volna, tak věřím, že si odpočineme, abychom ten nedělní zápas s Plzní zvládli odmakat po celých devadesát minut. Kdybychom v tom zápase měli výpadky kvůli nedostatku sil, tak by to Plzeň určitě potrestala,“ dodal autor vítězné trefy.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Sparta 1:2, rozhodl divoký závěr
Video se připravuje ...

Dukla - Sparta: Podívejte se na divoký závěr zápasu. Co spustilo melu?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud