23. dubna 2016 • 10:21

Přikryl dal první gól. Potřebujeme ho odblokovat, hlásí Jarolím

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel v zimní pauze s úkolem nahradit na podzim produktivní křídelníky Jiřího Skaláka a Ondřeje Zahustela. Jenže záložníkovi Tomáši Přikrylovi štace v Mladé Boleslavi zatím moc nevycházela, brzy vypadl ze sestavy a nyní si musí získávat důvěru trenéra Karla Jarolíma. Proti Olomouci si však pomohl, gólem přispěl k výhře 4:1.



Tomáš Přikryl proti Olomouci vstřelil svůj první soutěžní gól za Mladou Boleslav. Ve 20. minutě ho pěknou přihrávkou vyslal do úniku Lukáš Magera, Přikryl obešel gólmana Michala Reichla a zavěsil. „Viděl jsem, že brankář vyběhl, snažil jsem si ho obhodit. Pak stačilo trefit bránu,“ glosoval svou trefu, kterou zvyšoval na 3:1. Nachomýtl se i k dalším dvěma gólům, z rohu přesně nacentroval na první gól Pavla Čmovše, pak se prodral k míči a sklepl jej pro skórujícího Ladislava Takácse.

Mladá Boleslav - Olomouc: Přikryl obešel i brankáře a dává na 3:1 pro Boleslav
Video se připravuje ...

 To všechno mu může jen pomoci. „Souhlasím. Určitě to byl pro mě důležitý gól. Jsem za něj rád,“ přitakal Přikryl. Jeho pozice totiž není od zimního příchodu ze Sparty taková, jak se očekávalo. Místo tahouna zastával spíš roli náhradníka. A například v zápase v Příbrami se nevešel ani na lavičku, v následném domácím utkání s Duklou pak kouč Karel Jarolím poslal za nepříznivého stavu na hřiště mladého Jana Vodháněla a Přikryla nechal sedět.

Proti Olomouci mu do sestavy pomohly mimo jiné absence – kvůli zdravotním potížím chyběli například Aleš Čermák, Milan Baroš či Lukáš Pauschek, Jan Kysela byl po svalovém zranění připraven zatím jen mezi náhradníky. Přikryl se nabídnuté příležitosti zhostil dobře. „Samozřejmě, dal gól. Myslím si, že je v něm ještě víc. Potřebujeme ho trošku odblokovat a pak věřím tomu, že prokáže to, proč k nám přišel,“ doufal Jarolím, že Přikrylův potenciál brzy rozkvete.

Sám hráč věří, že ho vstřelená branka vzpruží. „Každý gól takový je. Jsem ofenzivní hráč. To, že budu góly dávat nebo připravovat, se ode mě čeká. Pro sebevědomí je to fajn,“ prohlásil boleslavský záložník.

Specifické pro něj bylo, že se prosadil proti Olomouci, jejímž je odchovancem a ze které v lednu 2012 přestupoval do Sparty. „Už je to delší dobu, co jsem odešel, čas ten pocit trochu změnil. Ale na zápas jsem se těšil, jsem rád, že jsme to zvládli,“ přiznal Přikryl.

Ovšem aktuálně mizerné postavení Sigmy mu lhostejně není. „Samozřejmě mě to mrzí, Olomouci přeji, aby se udržela, ale bude to mít těžké,“ dodal.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Olomouc 4:1. Tři góly během pěti minut!
Video se připravuje ...

Boleslavský obránce Kúdela se snaží zastavit olomouckého Hálu
Boleslavský obránce Kúdela se snaží zastavit olomouckého Hálu

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud