24. dubna 2016 • 00:15

Hušbauer zažil zápas hrůzy: filmoval, zahodil penaltu a ještě dostal jesle

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas blbec. Největší zimní posila Slavie záložník Josef Hušbauer zatím nenaplňuje své renomé, které si vydobyl především v dresu konkurenční Sparty. V zápase proti Teplicím (2:2) byl hodně vidět. Bohužel pro "sešívané" v klíčových momentech zápasu selhal. Hostující Hora si ho vychutnal parádními jeslemi, simuloval ve vápně a navíc v posledních vteřinách neproměnil penaltu, která mohla domácí Slavii zajistit tři body. „S Milanem Škodou jsme byli určeni. Já si věřil, tak jsem šel. Je to poprvé, co jsem ji nedal," smutnil po utkání slávistický záložník.



Fanoušci ho z působení ve Spartě znají jako střelce. Vždyť nynější záložník Slavie má za sebou dvacetigólovou sezonu v Synot lize. Po návratu z italského angažmá to není ono, svůj střelecký apetýt měl znovu najít v sešívaném dresu.

Jenže ve Slavii má jinou pozici. Hraje zataženěji, ke střelbě se nedostává tak často. „ Hušbauer hraje to, co od něj chci, možná by mohl hrát ještě víc dopředu. Ale my ho máme proto, aby dal míč na zem, zklidnil hru, měl rozehrávku,“ zastával se ho trenér Slavie Dušan Uhrin .

Devítinásobný reprezentant se však herně trápí a po utkání s Teplicemi přiznal, že vina ztráty dvou bodů leží i na jeho bedrech. „Měli jsme určitě vyhrát. Za stavu 2:1 jsme měli šance, které jsme měli dát a penaltu v 93. minutě jsem měl dát. To je moje chyba" litoval Hušbauer, který zažil velmi nepovedený zápas, na který nebude vzpomínat v dobrém.

Výstavní jesle

Slavia přehrávala soupeře, zásluhou dvou branek  Milana Škody vedla 2:1. V 65. minutě si však záložník hostů Jakub Hora vychutnal výstavními jeslemi slávistu Hušbauera. Od té doby začaly být Teplice aktivnější a šly za vyrovnáním, kterého se dočkaly. Na tento moment bude chtít záložník Slavie rychle zapomenout.

Slavia - Teplice: Byly! Hora nasadil housle Hušbauerovi
Video se připravuje ...

Simulace ve vápně

Nešvar posledních měsíců fotbalové Synot ligy. Už v nastaveném čase si Hušbauer zpracoval míč ve vápně hostů a při kontaktu s hostujícím Admirem Ljevakovičem se velmi ochotně skácel k zemi. Rozhodčí mu tuhle teatrální scénku nezbaštil a penaltu odmítl písknout. Hušbauer mohl být rád, že unikl žluté kartě za simulování.

Slavia - Teplice: Letec Hušbauer chtěl penaltu, rozhodčí zůstal v klidu
Video se připravuje ...

Zahozená penalta v posledních vteřinách

Zdálo se, že utkání skončí remízou 2:2 a oba soupeři si rozdělí po bodu. Jenže ještě před vypršením nastaveného času fauloval Ljevakovič a Slavia získala možnost zahrávání pokutového kopu. Běžely poslední vteřiny zápasu, míč si vzal Hušbauera penaltu neproměnil. „Je to moje první neproměněná penalta,“ smutnila po zápase největší zimní posila Slavie.

Slavia - Teplice: Ljevakovič fauloval Bílka, Hušbauer neproměnil penaltu
Video se připravuje ...

Domácí záložník Hušbauer zkrátka zažil zápas blbec. "Jestli ho to může psychicky zmuchlat? Hrajeme až za osm dní, jestli se nepletu, tak doufám, že se snad probere,“ prohlásil kouč Slavie s úsměvem.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Teplice 2:2
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud