24. dubna 2016 • 15:45

Grigar přelstil Hušbauera. Penalta Slavie se ale měla opakovat

Autor: pod, jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzal to na sebe. Záložník Slavie Josef Hušbauer neproměnil v nastavení utkání s Teplicemi penaltu a jeho tým jen remizoval 2:2. „Moje chyba,“ štvalo slávistu. Naopak brankář soupeře Tomáš Grigar byl za hrdinu. Ovšem opakované záběry odhalily, že penalta se měla opakovat. Hned ze dvou důvodů.



O penaltě pro Slavii nebylo sporu. Teplický záložník Admir Ljevaković jasně stáhl slávistického obránce Jiřího Bílka a hlavní rozhodčí neváhal. K pokutovému kopu se postavil Josef Hušbauer .

Jenže záložník Slavie penaltu neproměnil a hned poté zazněl konečný hvizd. „U penalty jsem byl rozhodnutý, jak si ten míč vzal Hušbauer, že budu skákat doleva. A on to tam opravdu dal,“ těšilo brankáře Teplic Grigara, který míč vyrazil.

„Rozhodoval jsem se podle toho, že kopal skoro všechny standardky po noze na delší tyč,“ dodal zkušený gólman.

Slavia - Teplice: Ljevakovič fauloval Bílka, Hušbauer neproměnil penaltu
Video se připravuje ...

Jenže všechno tak růžové z teplického pohledu být nemuselo. Opakované záběry totiž ukázaly hned dva prohřešky hostujícího týmu, kvůli kterým se měla penalta opakovat.

Grigar byl totiž, ještě než Hušbauer kopl do míče, před brankovou čárou, což pravidla nepovolují. „Na brankové čáře se může brankář pohybovat, avšak dříve, než bude míč ve hře, nesmí opustit brankovou čáru dopředu proti míči,“ stojí v pravidlech.

Tepličtí hráči navíc vběhli předčasně do pokutového území. To, že to samé udělali i slávisté, v tuto chvíli nehraje roli. Pokud totiž vběhnou do pokutového území před zahráním penalty hráči z obou týmů, pokutový kop se opakuje bez ohledu na to, zda je proměněný, nebo ne.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Teplice 2:2. Hušbauer v závěru zahodil penaltu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud