26. dubna 2016 • 15:04

Sparta jedná s Costou. Zájem ale mají i Besiktas a týmy z Německa

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro fotbalovou Spartu je takřka nepostradatelným pilířem. Obránce Costa Nhamoinesu se během tří sezon vypracoval mezi klíčové postavy týmu. V aktuální sezoně zásadní měrou přispěl k postupu do čtvrtfinále Evropské ligy. Levonohému obránci v létě končí na Letné smlouva a pomalu řeší, co dál. Možnosti má široké. Podle slov jeho agenta Jakoba Slowika, které cituje server nehandaradio.com, se o třicetiletého hráče zajímají kluby z Turecka a Německa. 



Důraz, absolutní nasazení, rychlost, odolnost v osobních soubojích. Tyhle atributy, které Costa pravidelně na hřišti nabízí, zřejmě zaujaly i manažery velkých evropských celků. Sparťanskému obránci vyprší po sezoně platný kontrakt a podle slov jeho manažera si bude moct vybírat ze zajímavých nabídek.

„Costa je kvalitní hráč. Potřebujeme mu najít ten správný klub, kde ocení jeho kvality a charakter,“ cituje server nehandaradio.com hráčova agenta Jakoba Slowika. „Zájem mají kluby z Turecka – ve hře jsou Besiktas, Kasimpasa a Konyaspor. Jsou tam i kluby z Německa, ale u nich nemohu být konkrétní,“ nastínil.

Jde o samé špičkové týmy – Besiktas momentálně vede tureckou ligu a je historicky nejúspěšnějším celkem v zemi, Konyaspor je v aktuální tabulce třetí, Kasimpasa osmá. Zájem o řízného obránce mají i v Jižní Africe. Reprezentant Zimbabwe údajně zaujal mužstvo Kaizer Chiefs, který patří mezi lídry tamní fotbalové scény.

Pokračovat ve spolupráci s třicetiletým obráncem pochopitelně chce i Sparta. "Momentálně jednáme o prodloužení smlouvy," řekl pro iSport.cz ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík.

Server nehandaradio dokonce zmiňuje mezi možnými zájemci i slavnou Barcelonu. Katalánský gigant je údajně připravený nabídnout kontrakt na pět milionů eur ročně (135 milionů korun), šlo by o obrovskou senzaci. Tahle informace se však jeví jako nesmyslná. Server hned uvádí, že Barcelona s hráčem v žádném kontaktu momentálně není.

Costa ve Spartě dokončuje třetí sezonu, od začátku angažmá mu patří pevná pozice v základní sestavě. Skauty evropských celků evidentně zaujal během úspěšného tažení Evropou, kde patřil k nejlepším hráčům týmu. V březnu ho UEFA dokonce vybrala do sestavy kola Evropské ligy.  

Sparta - Slavia: Costa odpálil sparťanskou radost. Sparta vede 2:1
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Sparta - Plzeň: Jiráček nepodal ruku Limberskému, Costa ignoroval Petrželu
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Plzeň 0:3. Viktoria je bod od titulu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud