2. května 2016 • 15:40

Potočného repete se Spartou? Už jsem to jednou zažil, řekl Ščasný

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Opakovaná penalta je ve fotbale poměrně běžná věc. Ale zdvojený přímý kop, to už je rarita – zvlášť když v obou případech skončí gólem. Kuriózní okamžik byl k vidění díky teplickému Romanu Potočnému, který krásným gólem zajistil domácím remízu se Spartou. „Fandím jí. A dát jí takový gól? To je velká paráda,“ těšilo útočníka Severočechů.



Sudí Jan Jílek pil v neděli teplickým fandům krev – a v 86. minutě jejich zlost vygradovala. Jílek totiž pískl do píšťalky v momentě, kdy se Roman Potočný rozběhl k zahrání trestného kopu. Svůj pohyb už nemohl zastavit, tak do balonu práskl a jeho střela si našla přes ruce gólmana Davida Bičíka cestu do sítě. 1:1? Kdepak, vyrovnávací gól samozřejmě nemohl platit.

Potočného však sporný verdikt nerozhodil. Postavil si míč znovu a tentokrát jej poslal přes zeď nechytatelně k opačné tyči.

Teplice - Sparta: Potočný vyrovnal na 1:1 nádhernou ránou z opakovaného přímáku
Video se připravuje ...

„V obou případech to kopl dobře,“ uznal sportovně Bičík. „Při prvním jsem šel napřed, protože jsem nic neviděl. Teplice přidaly do zdi čtyři své hráče a já hledal balon. Šlo to na moji stranu, takže by to samozřejmě byla moje chyba. Při druhém pokusu to bylo to samé, balon jsem bohužel viděl až nad zdí, takže jsem tam byl samozřejmě pozdě, nestihl jsem doskočit. Každý gól se dá chytit, vždycky můžu udělat něco navíc, ale kopl to dobře.“

Kouč Sparty Zdeněk Ščasný přiznal, že netradiční situaci už jednou ještě coby hráč zažil. „Bylo to v Dukle. Honza Geleta tehdy dvakrát trefil šibenici, protože mu to rozhodčí poprvé vrátil. Takže jsem to viděl podruhé, ale tentokrát jsem z toho radost neměl,“ usmál se Ščasný hořce.

CELÝ SESTŘIH: Teplice - Sparta 1:1. Remízu zařídil krásným gólem Potočný
Video se připravuje ...

To teplický trenér David Vavruška hodnotil nevšední zážitek mnohem spokojeněji a vysekl Potočnému veřejně poklonu.

„Roman to umí kopat, na tréninku umí taky trefit pěknou standardku,“ uvedl. „Levou nohu má úžasnou, ale jako vždycky je to otázka psychiky. Je na něm vidět, když se na to cítí a na tuhle si naštěstí věřil.“

Útočník Teplic Roman Potočný slaví gól proti Spartě, které fandí
Útočník Teplic Roman Potočný slaví gól proti Spartě, které fandí

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud