3. května 2016 • 14:48

Sudí Jílek dopustil „likvidaci“ Frýdka. Reakce byla špatná, tvrdí Grégr

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepříjemný pohled se naskytl fanouškům během zápasu Sparty v Teplicích (1:1). Záložník letenského týmu Martin Frýdek zůstal po úderu loktem od Martina Filla v bolestech ležet a musel být odnesen na nosítkách. Reakce rozhodčího Jana Jílka? Velmi překvapivá a hlavně nepřesná. Hlavní sudí totiž odpískal faul proti Spartě.



Rozhodčí Jan Jílek při zákroku na Frýdka selhal. Následovat měl nejen volný kop pro Spartu, ale i žlutá karta pro faulujícího Filla.

Pravidla totiž hovoří jasně: „Za bezohlednost se považuje, jestliže hráč v souboji o míč v rozporu se zásadami sportovního chování nebere ohledy na bezpečnost a zdraví soupeře; rozhodčí nařídí herní trest a hráče napomene za nesportovní chování.“

Teplice - Sparta: Frýdka po faulu odnesli. Trestný čin, zuřil Ščasný
Video se připravuje ...

Nestalo se ani jedno. Jílek nejenže nevyndal kartu z kapsičky, dokonce faul otočil ve prospěch Teplic. „Co k tomu Jílka vedlo? Nechápu to. Šlo o jasné udeření. Překvapilo mě, že zůstalo bez potrestání. Špatné rozhodnutí, vůbec celá reakce sudího byla špatná,“ vyjádřil svůj názor Ivan Grégr, bývalý ligový a mezinárodní rozhodčí UEFA a FIFA.

Z vlastní zkušenosti ví, že sudí může podobným situacím předcházet. Musí ale umět předvídat a být ostražitý. Jílek nebyl.

„Nezvládl to. Podle mě nepatří mezi špičkové rozhodčí, v Evropě už vůbec ne,“ kritizuje ho Grégr, podle něhož musí být bezpečnost hráčů u rozhodčích na prvním místě. V Teplicích to neplatilo. A Frýdek zaplatil tím nejcennějším – svým zdravím.

Rána do hlavy má navíc pro šikovného univerzála nepříjemné následky. Zdroje Sportu hovoří o tom, že letenskému týmu už v tomto ročníku nepomůže. Jaký dopad bude mít jeho zranění na případné účinkování na EURO 2016 ve Francii, se teprve uvidí.

Každopádně bez pomoci druhých se Frýdek zatím ani nepostaví na nohy. Po konzultaci s lékaři zůstává i nadále hospitalizován.

CELÝ SESTŘIH: Teplice - Sparta 1:1. Remízu zařídil krásným gólem Potočný
Video se připravuje ...

Rozumná odpověď! Blonďatá reportérka zpražila kousavého kouče Sparty Ščasného
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud