6. května 2016 • 21:11

Asi už na ligu nemáme, řekl Buchta po prohře Olomouce na Dukle

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle olomouckého kapitána a brankáře Miloše Buchty dnešní porážka 0:2 na Dukle ukázala, že předposlední tým tabulky už možná na první fotbalovou ligu nemá. V závěrečných dvou kolech se ale nováček nejvyšší soutěže chce o záchranu poprat.



"My už si nemůžeme furt říkat, že příště, příště... Nechci nás nějak podceňovat, ale asi na to nemáme, protože Dukla nás přehrála ve všech směrech," řekl Buchta novinářům. "Na druhou stranu jsme si i my tu šanci vytvořili a Rada skvělými zákroky své mužstvo podržel. Kdybychom to dali, mohli bychom do šatny odcházet třeba za stavu 1:1 a byl by fotbal otevřený," doplnil pětatřicetiletý gólman.

Olomouc nevyužila šanci přeskočit Příbram, na kterou v tabulce dál ztrácí bod. Středočeši v sobotu hrají ve Zlíně a navíc mají se Sigmou lepší vzájemné zápasy. "Fandit Zlínu budeme, ale my se musíme hlavně koukat na sebe, jestli něco uhrajeme. Když nevyhrajeme do konce žádný zápas, tak jsme stále na sestupové příčce. Dneska jsme to nepředvedli, takhle se o záchranu nehraje," prohlásil Buchta. "Doufám, že to rychle hodíme za hlavy a (ve středu) na Slovácku se pokusíme o malý zázrak. Ale bude to už velmi těžké," dodal.

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Olomouc 2:0. Sigma se z pásma sestupu nedostala
Video se připravuje ...

Do branky Sigmy se vrátil po třízápasovém trestu, který dostal za hlavičku libereckému Matěji Pulkrabovi. "Momentálně jsem neřešil, jestli se vrátím do brány, nebo ne. Rejchy (Michal Reichl) je teď skvělý gólman, ukázal to v těch třech zápasech. Já jsem ani na trenéra netlačil, ať mě dá zpátky. Chtěl jsem, aby mužstvo šlapalo, spíš jsem to na tréninku povzbuzoval. Bohužel dneska jsem klukům také nepomohl aspoň k tomu bodu. To mě víc mrzí," konstatoval Buchta.

Na Dukle ho překonali v prvním poločase Lukáš Štetina a po změně stran další obránce Ondřej Vrzal. Oba se trefili umístěnými hlavičkami. "Dobře to kopali, je vidět, že jsou sehraní a mají to nacvičené. Gólman s tím těžko může něco dělat," dodal rodák ze Svitav, který několik dalších velkých šancí Pražanů pochytal.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud