8. května 2016 • 19:41

Životní zápas? Góly dobrý, ale jinak jsem toho moc neukázal, řekl Barák

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Antonín Barák prožil střelecky nejvydařenější ligový zápas kariéry. Poprvé dal v jednom utkání nejvyšší soutěže dva góly a nasměroval fotbalisty pražské Slavie k vysokému vítězství 5:1 nad Slováckem. Jeho radost byla o to větší, že šlo o jeho první trefy v červenobílém dresu od zimního příchodu z Příbrami.



"Životní zápas z pohledu gólů asi ano, ale z pohledu výkonu asi ne. Nebylo to zase tak úplně extra, mohl jsem mnohem víc věcí udělat lépe. V druhém poločase jsem toho zase tolik nepředvedl. Z těch gólů mám samozřejmě velkou radost," řekl novinářům Barák.

Skóre otevřel ve 22. minutě, byť si při zpracování míče pomohl rukou. "Vím, že jsem hrál i rukou. Moc si nepamatuji, jak byla od těla. Ale myslím, že nebyla úmyslná, že byla v normálním pohybu. Myslím, že to rozhodčí správně pustil. A pak jsem se snažil trefit bránu," uvedl Barák.

Ve 42. minutě zvýšil na 2:0 a hosté pro změnu marně reklamovali předchozí zákrok domácího obránce Michala Frydrycha. "Michal udělal skvělou práci, rozrazil mi tam dva hráče před sebou. Já to tam už měl volné a trefil bránu," konstatoval jednadvacetiletý středopolař.

Slavia - Slovácko: Barák v Edenu úřaduje! Zvýšil už na 2:0
Video se připravuje ...

Během utkání pomýšlel i na hattrick. "Přemýšlel jsem nad tím. Chtěl jsem se dostávat do šancí, ale že by mě to nějak svazovalo, to zase ne," podotkl Barák. V druhé půli zahrával přímý kop, ale zamířil hodně vysoko. "Věřil jsem si, chtěl jsem to trefit. Bylo to docela z dálky, takže jsem chtěl dát ránu. Bohužel mi to ulítlo a trefil jsem patnáctou řadu," řekl.

Ve dvacátém ligovém utkání kariéry si připsal čtvrtý a pátý gól. "Takové emoce jako při prvním ligovém gólu nejsou, to pro mě bylo něco nového. Ale emoce jsou skvělé, z pohledu gólů a hlavně z pohledu vítězství. Dlouhou jsme nevyhráli, celá kabina má radost. Je to vždy lepší slavil společně, než kdybyste to slavil sám," podotkl Barák. "Je to důležité i pro moje sebevědomí. Hrozně mi to pomůže a doufám, že ta výhra pomůže celému týmu do posledních dvou kol," doplnil.

V závěru ligy Pražanům stačí uhrát bod k tomu, aby skončili na pátém místě. Z něj se pak probojují do kvalifikace Evropské ligy v případě, že Mladá Boleslav porazí ve finále poháru Jablonec. "Psal jsem už Aldovi Čermákovi z Boleslavi, je se mnou v jednadvacítce. Chystá se, že spolu asi budeme bydlet. Doufám, že to kluci zvládnou a páté místo nám bude do pohárů stačit. Určitě budu finále poháru sledovat," dodal Barák.

Slavia - Slovácko: Gól! Antonín Barák po ruce prostřelil Heču
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Slovácko 5:1. Domácí ukončili čekání na výhru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud