11. května 2016 • 04:58

Costa ve Spartě jedná o lepší smlouvě. Zajímá se o něj i Slavia

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čas kvapí kupředu a obránce Sparty Costa Nhaimonesu (30) stále neví, jaký dres bude přetahovat přes hlavu v příští sezoně. Na Letné mu totiž končí smlouva a je stále méně pravděpodobné, že by se s klubem dohodl na nové. Kam tedy povedou další kroky populárního beka? Podle informací deníku Sportu to může být do Edenu. Do sídla hlavního rivala.



Spojení Costy , sparťanského srdcaře a Slavie? Ne, to rozhodně nemusí být pouze sci-fi. Vršovický klub zhruba před měsícem zvažoval, zda se pokusit důrazného obránce získat. Nyní sice zájem sešívaných trochu ochladl, přesto stále zůstává varianta, že reprezentant Zimbabwe bude od nové sezony oblékat dres hlavního rivala svého současného zaměstnavatele.

Stále méně pravděpodobněji se totiž jeví varianta, že by Costa na Letné podepsal nový kontrakt. Ten současný vyprší po sezoně a ze strany hráče a jeho agenta není přílišná aktivita směrem k prodloužení spolupráce. „Tento týden máme na programu další jednání,“ informoval člen představenstva Sparty Jakub Otava.

Řízný obránce, který může naskočit ve středu defenzivy i na levém kraji, je už teď jedním z nejštědřeji placených hráčů Sparty. To mu ovšem nestačí a požaduje trojnásobek své současné mzdy. Na to ovšem nehodlá vedení klubu přistoupit. Na Spartě navíc nejsou o Costově perspektivě zcela přesvědčeni. V záloze mají připravenou náhradu v podobě návratu reprezentanta Michala Kadlece .

Sparta - Slavia: Costa odpálil sparťanskou radost. Sparta vede 2:1
Video se připravuje ...

Všechno tak směruje k tomu, že se cesty největšího tuzemského klubu a třicetiletého hráče 30. června rozejdou. Otevírá se tím možnost pro odchod do ciziny. Podle informací Sportu jen o Costu zájem v Turecku, nepochází ovšem z istanbulských klubů. Téhle variantě nahrává i skutečnost, že přítelkyně sparťanského zadáka pochází právě z Turecka.

Zcela mrtvá ovšem není ani varianta s přechodem do Slavie. V Edenu budou po sezoně řešit obsazení postu levého obránce, Costa by se Pražanům typologicky hodil. Vzhledem k silnému majiteli v zádech by navíc Slavia byla schopná uspokojit hráčovy platové požadavky.

V tuhle chvíli však sešívaní přepnuli spíš do vyčkávacího módu. V Edenu se momentálně řeší otázky dlouhodobé koncepce, ohledně konkrétních posil je zatím ticho. To se ale s blížícím se závěrem sezony změní, kdy se může uplatnit role Dušana Uhrina staršího, který nově pomáhá bossovi Jaroslavu Tvrdíkovi s výběrem posil.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Sparta - Liberec: To byla rána - Hladký zboural Costu
Video se připravuje ...

Sparta - Příbram: Costa šmikl nůžkami, ale bránu netrefil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud