Jonáš Bartoš
11. května 2016 • 20:44

Další titul pro Čišu! Nemocný obránce v Plzni sledoval korunovaci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po roce v Plzni opět vypukly oslavy ligového titulu. Prohru s Jabloncem (1:2), po které došlo k předání mistrovského poháru, sledoval přímo na stadionu i Marián Čišovský. Slovenský obránce, který bojuje s vážnou nemocí, ale stále figuruje na soupisce Viktorie, sklidil obrovský aplaus. Celý tým stejně jako loni věnoval úspěšné ligové tažení také jemu.



Šestatřicetiletý Čišovský s plzeňskými fotbalisty slavil přímo na pódiu v minulém roce, když si domácí tým výhrou s Jihlavou s předstihem zajistil titul. Tentokrát také nechyběl u předávání mistrovského poháru.

Čišovský sledoval utkání s Jabloncem s manželkou na tribuně ve VIP lóži. Po závěrečném hvizdu, kdy na trávník přibylo mistrovské pódium, moderátoři jeho jméno jmenovali mezi těmi, kdo se zasloužili o obhajobu titulu. Dočkal se bouřlivého potlesku. Mezi plzeňskými fanoušky je mimořádně oblíbený a všichni se mu snaží dodat sílu v boji s vážnou nemocí.

Marián Čišovský s manželkou na plzeňské tribuně
Marián Čišovský s manželkou na plzeňské tribuně

Někdejší slovenský reprezentant na pódiu chyběl, mistrovskému veselí přihlížel v ústraní. Vítězná trika, která si na sebe oblékli na předávání poháru plzeňští fotbalisté, měla na zádech symbolické číslo 28. Tedy číslo, se kterým někdejší výtečný stoper nastupoval.

Šestatřicetiletý Čišovský se statečně pere s amyotrofickou laterální sklerózou. Jde o onemocnění, které napadá mozek a způsobuje ztrátu motorických buněk mozku a míchy ovládajících svalové pohyby.

Slovenský obránce pomohl na hřišti vybojovat Plzni dva mistrovské tituly, s Viktorií si zahrál i Ligu mistrů. Čišovský nastoupil v dresu Plzně k poslednímu utkání 29. března 2014.

Euforie na hřišti. Plzeň převzala pohár pro mistra
Video se připravuje ...

Pohár, šampaňské a euforie! V Plzni vypukly mistrovské oslavy
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Jablonec 1:2. Domácí přebrali pohár pro mistra
Video se připravuje ...

VIDEO | Podívejte se, jak slavil Čišovský titul s Plzní loni

Titul Plzně pro Čišovského. Obránce bojující s nemocí přišel na pódium
Video se připravuje ...

Bojovník Čišovský promluvil: Co říká o své nemoci či o naději
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud