12. května 2016 • 13:48

Valenta se rozjel: Pilný by dostal po papuli, Berbr ať jde na odpočinek

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Opilecký incident rozhodčích při zápase Příbram-Slavia, při němž byli evidentně indisponováni čtvrtý rozhodčí Marek Pilný a brankový sudí Jiří Jech, rozčílil i Iva Valentu, majitele společnosti Synot, generálního partnera ligy. Dokonce se nebývale opřel i do šedé eminence Romana Berbra, který tahá za nitky v zákulisí a arbitry podle mnoha svědectví ovládá. „Je nejvýš a já bych se s ním rozloučil, ať už jde na odpočinek,“ uvedl Valenta pro Radiožurnál.



Byznysmen, jehož holding po tomto ročníku přestane nejvyšší soutěž sponzorovat, nemá pro Markovo a Jechovo jednání pochopení. Zatímco Pilný se potácel kolem hřiště, pokoušel se dublovat asistenta rozhodčího a nakonec ho museli Příbramští zpacifikovat, Jech se během utkání vymočil. Víc pozornosti na sebe ovšem svými kreacemi vzbudil prvně jmenovaný.

Opilý rozhodčí v Příbrami! Podívejte se, co všechno Pilný vyváděl
Video se připravuje ...

„Kdyby to bylo na Slovácku, dáme mu po papuli. Je to trestuhodná věc a nebudu sprostý. Nikdo si nemůže dovolit přijít ožralý. Kdyby to bylo u mě ve firmě, okamžitě ho vyhodím a postihnu i nadřízené,“ prohlásil Valenta, jenž má ve zmíněném regionu základnu. To, co se stalo, by podle něho mělo být impulzem pro širší změny v českém fotbale a jeho nejvyšších funkcionářských patrech. Včetně Berbrova odchodu.

„Je zapotřebí tam dát nové lidi, aby dal rozhodčí někdo do latě. Pokud by vypadli lidé na nejvyšších úrovních, spodek si dá pozor, aby se takové excesy nestávaly. Jde i o jiné zápasy, které byly plné chyb,“ dodal Valenta pro Radiožurnál. Připomněl při tom například utkání Plzně ve Zlíně, jež ovlivnil Michal Paták, považovaný za jednoho z Berbrových mužů na černou práci.

Trojice sudích, kteří řídili utkání Příbrami se Slavií v sídle FAČR. Zleva brankový rozhodčí Jiří Jech, čtvrtý sudí Marek Pilný a asistent Ondřej Pechanec
Trojice sudích, kteří řídili utkání Příbrami se Slavií v sídle FAČR. Zleva brankový rozhodčí Jiří Jech, čtvrtý sudí Marek Pilný a asistent Ondřej Pechanec

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Slavia 1:3. Domácí ještě můžou sestoupit
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud