17. května 2016 • 17:12

Dukla ztrácí oporu! Berger končí kariéru, chce se živit jinak

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tahle informace je pro fanoušky dost nečekaná. Útočník Tomáš Berger se po této sezoně rozhodl společně s vypršením smlouvy v pražské Dukle ukončit fotbalovou kariéru. Náhlý krok se třicetiletému hráči pokusí ještě vymluvit nový trenér týmu Jaroslav Šilhavý.



Z individuálního hlediska má Berger za sebou nejlepší rok kariéry. S deseti ligovými góly byl nejlepším střelcem Dukly, přesto už prý nemá z profesionální fotbalu radost a chce se živit jinak.

"S Tomášem se ještě chystám promluvit, i když jsem slyšel, že jeho rozhodnutí je asi neměnné. Přesto se pokusím," řekl Šilhavý na dnešní tiskové konferenci. "Byla by škoda, aby v tomhle věku končil. Ale neznám úplně důvody, proč chce končit," doplnil nástupce kouče Luboše Kozla.

Syn československého reprezentanta Jana Bergera v Dukle působil od roku 2007 a byl u postupu a následného zabydlení dejvického celku v první lize. V nejvyšší soutěži odehrál 114 utkání a vstřelil 22 branek. V roce 2012 rodák z Prahy strávil půlrok na hostování v Plzni, kde se neprosadil. O ukončení fotbalové kariéry Berger údajně uvažoval několikrát i v minulosti.

Teplice - Dukla: Gól! Tomáš Berger posílá Duklu do vedení
Video se připravuje ...

Dukla - Liberec: První jarní gól! Hlavou se trefil Tomáš Berger
Video se připravuje ...

Dukla - Ostrava: Gól Tomáše Bergra na 3:0
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud