Stanislav Hrabě
17. května 2016 • 20:00

Stoper Šilhavý byl po výhře na Julisce povýšen, teď přebírá Duklu jako trenér

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaroslav Šilhavý, nový trenér Dukly Praha, vykonával za socialistického režimu základní vojenskou službu v RH Cheb, ale na pražskou Julisku má krásnou vzpomínku. V posledním podzimním ligovém kole ročníku 1982/1983 vyhrála Rudá hvězda v prestižním derby týmů dvou ozbrojených složek 2:0 a odměny byly náramné. Nejen finanční. „Byl jsem povýšen,“ přiznává.



Na tribuně seděli nejvyšší představitelé obou ministerstev. Ministr obrany Martin Dzúr, jenž pochopitelně držel palce domácím vojáků, kteří obhajovali titul, a ministr vnitra Jaromír Obzina, jenž doufal, že vyslanci jeho rezortu velkému favoritovi nepodlehnou příliš velkým rozdílem. Výsledek byl šokujcí: hosté vyhráli 2:0.

„Ministr obrany byl hodně naštvaný, odešel hned po utkání,“ vzpomíná Šilhavý. „Naopak náš měl velkou radost, na slavnostní večeři po utkání jsme dostali slušně naditou obálku a každý byl povýšen o jednu hodnost,“ přibližuje zvláštní dobu.

Mezi týmy branců byla totiž velká rivalita. Dukla Praha vybírala z jejich nabídky jako první, slovenští fotbalisté odcházeli na základní službu do Dukly Banská Bystrica, pohraniční útvar RH Cheb přicházel na řadu až jako třetí. A teď takový úspěch!

Šilhavý kopal za RH Cheb deset let (1980-1990). „Když jsem odcházel, měl jsem hodnost poručíka,“ připomíná. „Ale propůjčenou, po přestupu do Slavie Praha jsem ji musel vrátit,“ upozorňuje. Nyní jako trenér přebírá Duklu Praha na tři roky s roční opcí.

Můj první gól: Vyhráli jsme 25:0 a 25x po sobě skákali, říká Jaroslav Šilhavý
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud