18. května 2016 • 10:34

Peltova čistka sudích! Bude nejvíce změn v historii, rozhodne i pověst, říká

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta se chystá udělat zásadní změny mezi rozhodčími. Už jedná o složení nové komise a chce se zasadit o to, aby se na listině sudích objevilo více nových jmen a někteří zkušení rozhodčí s pošramocenou pověstí skončili.



"Bude nová komise s novým předsedou, který bude bývalý rozhodčí s vysokým morálním kreditem. Jsem v závěrečné fázi jednání s jednotlivými členy," řekl dnes Pelta novinářům. "Budu také trvat na tom, aby se komise více otevřela veřejnosti a vysvětlovala. Také jsme se přihlásili do projektu testování videa," uvedl s tím, že na post předsedy komise určitě nepočítá s bývalým ministrem školství Marcelem Chládkem , který v minulosti rovněž působil jako sudí.

Pelta požaduje výrazné změny v listině sudích. Dokonce si nechává vypracovat detailní analýzu jednotlivých rozhodčích z hledistka jejich pověsti a důvěryhodnosti. "Možná někomu ukřivdíme, protože pískat umí, ale jelikož má pošramocenou pověst, budeme ho chtít nahradit. Náš cíl je navrátit důvěru," řekl Pelta.

Pelta: Škoda, že nemůžeme udělit trest smrti
Video se připravuje ...

"Povede to k tomu, že začneme s rozhodčími, kteří nemají tolik zkušeností a jejich výkony možná nebudou úplně na nejvyšší úrovni. Ale je třeba takový krok udělat. Určitě půjde o nejvíce změn v historii listiny," uvedl Pelta.

K těmto krokům ho vede mimo jiné skandál s rozhodčími Markem Pilným a Jiřím Jechem, kteří se před ligovým zápasem Příbrami se Slavií opili. Oba byli vzápětí potrestáni, Pelta navíc chce, aby byli doživotně vyloučeni z FAČR.

Pelta v TAK URČITĚ: Hlavní sponzor ligy může být z Číny, o vysílání je zájem i v cizině
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud