Ondřej Škvor
20. května 2016 • 11:25

České sudí má řídit cizinec. Pelta navrhne Poláka Listkiewicze

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÍME PRVNÍ | Vypadá to, že jméno příštího předsedy komise rozhodčích je na světě. České sudí má podle informací deníku Sport řídit bývalý špičkový polský rozhodčí a dlouholetý předseda polského svazu Michal Listkiewicz. Předseda fotbalové asociace Miroslav Pelta má jeho jméno navrhnout na zasedání výkonného výboru FAČR.



Jako asistent řídil finále italského mistrovství světa ve fotbale v roce 1990, teď si má poradit s českými rozhodčími. Třiašedesátiletý polský funkcionář Michal Listkiewicz.

„Navrhnu výkonnému výboru a Ligové fotbalové asociaci jméno člověka, který má velké mezinárodní renomé. Není z České republiky, bude mít rozsáhlé kompetence. Myslím, teď je ta správná chvíle, abychom to zrealizovali,“ prohlásil Pelta na dnešní valné hromadě Fotbalové asociace ČR v Brně.

Plzeňský generální ředitel Adolf Šádek (vlevo), prezident klubu Tomáš Paclík a šéf fotbalové ligy Dušan Svoboda (vpravo)
Plzeňský generální ředitel Adolf Šádek (vlevo), prezident klubu Tomáš Paclík a šéf fotbalové ligy Dušan Svoboda (vpravo)

Další Peltova slova nahrávají, že se skutečně jedná o Listkiewicze. „Je to člověk, který má k České republice blízko. Má podobný jazyk, tady problém nebude. Funkce předsedy je u nás zásadní,“ přiblížil fotbalový šéf. „Je to problém na generace, ale musíme s tím začít. Taky si přeju, aby nám pomohli vlastníci klubů, aby samostatnou ligou nastala nová doba.“

Listkiewicz je v Polsku velice známý, kromě úspěšné rozhodcovské kariéry řídil v letech 1999 až 2008 Polský fotbalový svaz.

Pelta se vyjádřil také ke nedávnému skandálu s rozhodčími Markem Pilným a Jiřím Jechem, kteří se před ligovým zápasem Příbrami se Slavií opili. Oba byli potrestáni, Pelta navíc chce, aby byli doživotně vyloučeni z FAČR. "To je nepřijatelné. Kdybyste slyšeli, jak se nám na kongresu FIFA v Mexiku všechny asociace smály. To je k pláči," řekl Pelta.

ANKETA: Největší průšvih v lize? Opilí rozhodčí i Pelta s Berbrem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud