20. května 2016 • 19:15

Další trest pro Pilného a Jecha. Rozhodčí byli vyloučeni z FAČR

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR dnes jednohlasně vyloučil rozhodčí Marka Pilného a Jiřího Jecha z FAČR. Sudí pykají za to, že se v minulém týdnu podíleli na řízení duelu 29. ligového kola mezi Příbramí a Slavií pod vlivem alkoholu.



Pilný, který dělal v utkání čtvrtého rozhodčího, byl od úvodních minut zápasu viditelně opilý. U postranní čáry těžko držel rovnováhu, padal, chvíli běhal s lajnovým rozhodčím a napodoboval jeho pohyby. Už po deseti minutách ho musel začít hlídat bodyguard, během poločasové přestávky Pilný odešel do kabin a už se nevrátil. Opilost byla při utkání patrná i na brankovém sudím Jechovi, který se údajně na hřišti dokonce vymočil.

"Rozhodnutí výkonného výboru vnímám jako důležité poselství všem lidem, kteří jsou spojeni s fotbalem nebo se o něj zajímají. Člověk může udělat chybu, ale my chceme dát jasně najevo, že takové chování ve fotbalovém prostředí nechceme," uvedl v tiskové zprávě předseda FAČR Miroslav Pelta, který výkonnému výboru vyloučení obou sudích navrhl.

Opilý rozhodčí v Příbrami! Podívejte se, co všechno Pilný vyváděl
Video se připravuje ...

"Uvědomujeme si, že fotbal je sportem s nejpočetnější členskou základnou, a prostředky i úsilí, které investujeme do získání a výchovy mladých hráčů, nesmíme tímto způsobem devalvovat. Procházíme změnami, neboť chceme, aby fotbal plnohodnotně plnil svoji celospolečenskou roli," dodal Pelta.

Oba sudí již byli za své chování potrestáni disciplinární komisí, která jim udělila dvouletý zákaz výkonu funkce a uložila jim vysokou pokutu. Zároveň po rozhodnutí komise rozhodčích byli vyřazeni z listiny pro profesionální soutěže a přišli o licenci. Pilný zároveň rezignoval na post místopředsedy královéhradeckého krajského fotbalového svazu, stále ale zůstává předsedou Okresního fotbalového svazu Trutnov.

"Trest je to přísný, ale v tomto případě na místě. Fotbal je cenný produkt, který potřebuje rozvoj a úspěchy, a podobné případy se nesmějí opakovat," doplnil první místopředseda FAČR Zdeněk Zlámal.

Příbram - Slavia: Ani brankový rozhodčí Jech není ve formě
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud