26. května 2016 • 12:07

Pivarník je koučem Plzně. Má postoupit do skupiny v Evropě

Autor: iSport.cz, ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dohodnuto, podepsáno. Trenérem fotbalistů Viktorie Plzeň se ve čtvrtek v poledne oficiálně stal Roman Pivarník, který podepsal dvouletou smlouvu s opcí. Slovenský kouč nahradí ve funkci Karla Krejčího, který v minulé sezoně vybojoval se západočeským týmem ligový titul. Pivarník přichází z Bohemians.



Pivarník je už čtvrtým trenérem Plzně za poslední dva roky. V Bohemians měl ještě na příští sezonu smlouvu, takže se musel z kontraktu vyvázat. "S vedením Bohemians jsme se dohodli na tom, že nebudeme zveřejňovat konkrétní podobu naší dohody, v principu se jedná o kombinaci finanční a hráčské kompenzace," uvedl majitel Plzně Tomáš Paclík.

Paclík: O odchodu Krejčího jsme jednali celé jaro. Bohemka nadšená nebyla
Video se připravuje ...

U "Klokanů" byl Pivarník od předloňského června a postupně jim dokázal vtisknout atraktivní herní tvář. V sezoně 2014/15 obsadil s vršovickým celkem osmé místo v tabulce a v uplynulém ročníku jej dovedl k deváté příčce. V české nejvyšší soutěži čeká Pivarníka třetí trenérské angažmá, vedle Bohemians koučoval také Sigmu Olomouc.

„Jsem hodně poctěný, že jsem šanci od Viktorie plzeň dostal a že tady můžu působit. Uděláme všichni všechno pro to, abychom byli úspěšní," uvedl Pivarník.

Ve Štruncových sadech má jasně vytýčený cíl. "Jednoznačným úkolem pro trenéra je postup do základní skupiny jedné z evropských soutěží, ideálně do Ligy mistrů," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Pivarník o nabídce Plzně: Vzal jsem si čas, ale rozhodnutý jsem byl hned
Video se připravuje ...

Plzeň hledala trenéra poté, co minulý týden nečekaně skončil Krejčí, který se rozhodl po zisku titulu plně věnovat práci asistenta reprezentace. Vedení Viktorie oslovilo libereckého Jindřicha Trpišovského, ale ten zůstal na severu Čech a se Slovanem prodloužil smlouvu. Získat se Viktorii povedlo až Pivarníka, kterého v létě čeká s Plzní kvalifikace Ligy mistrů.

Pivarníkovi trenérští předchůdci v Plzni 

Pavel Vrba (2008 – 2013)
Dušan Uhrin mladší (2013 – 2014)
Miroslav Koubek (2014 – 2015)
Karel Krejčí (2015 – 2016) 

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud