31. května 2016 • 17:10

Co se mění ve Slavii? Uhrin míří do vedení, Šmicer z něj "zmizel"

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík a trenér Dušan Uhrin byli v dobré náladěŠéf Slavie Jaroslav Tvrdík a trenér Dušan Uhrin byli v dobré náladěFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Odvážné plány představila v úterý pražská Slavia. V nové sezoně by ráda postoupila do základní skupiny Evropské ligy a v české lize hodlá skončit nejhůře třetí. Dokonce padlo i slovo titul. K tomu má „sešívaným“ pomoci hned několik posil. Na velké tiskové konferenci ale zazněly další zajímavé informace. Podívejte se v článku.

  • Cílem je třetí místo. Nebo titul?

    Vedení Slavie v čele s Jaroslavem Tvrdíkem deklarovalo cíle pro novou sezonu. „Chceme skončit do třetího místa. Kdyby se nám to nepovedlo, považovali bychom to za neúspěch,“ řekl šéf Slavie. „Rádi bychom navíc postoupili do skupiny Evropské ligy, ale víme, že nebudeme vždy nasazení,“ dodal.

    Slavia mění vedení. Ředitelem je Krob, Tvrdík oznámil vysoké cíle
    Video se připravuje ...

    Trenér Dušan Uhrin s tím souhlasí. A možná míří ještě výš. Nová posila Slavie Michael Ngadeu Ngadjui totiž ve svém prvním rozhovoru po přestupu sdělila: „Každý chce vyhrávat tituly a Slavia má velké ambice. Mluvil jsem s trenérem a ten říkal, že chce vyhrát titul a postoupit do Ligy mistrů.“

    Vysoké cíle si pochvaloval rovněž nový generální ředitel Slavie Martin Krob. „Jaroslav Tvrdík řekl, že chceme skončit do třetího místa. Ale líbí se mi, že trenér Dušan Uhrin mluvil o titulu,“ usmíval se.

  • Kam zmizel Šmicer?

    Slavia představila také nové klubové představenstvo. Překvapivě do něj budou nově patřit trenér Dušan Uhrin a sportovní ředitel Josef Jinoch. „Není to obvyklé, ale bude to pro mě zajímavé,“ připustil kouč „sešívaných“.

    Předsedou představenstva bude Jaroslav Tvrdík, místopředsedou se pak stal Martin Krob a členem zástupce CEFC Tomáš Bůzek. K tomu zůstává bývalý novinář Tomáš Syrovátka.

    Vladimír ŠmicerFoto Michal Beránek (Sport)

    Zajímavé je, že řeč vůbec nepřišla na Vladimíra Šmicera. Bývalý fotbalista Slavie a oblíbenec fanoušků byl totiž také členem představenstva, v novém složení ale nefiguruje. Otázkou je, jak to bude s jeho pozicí ve sportovní radě.

    Slavia se také rozhodla, že neobsadí post prezidenta. „Čestným prezidentem se stane Jiří Šimáně, který si to za záchranu Slavie zaslouží. Dostane náš respekt a úctu,“ informoval Tvrdík.

    Jiří Šimáně bude čestným prezidentem SlavieFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Stadion už na konci srpna?

    Slavia se nevzdala ani dalšího cíle, kterým je odkup stadionu v Edenu. „Kupujícím je společnost CEFC, vše pokračuje podle plánu. Na konci srpna bychom chtěli mít podíl 70%,“ prozradil Tvrdík.

    Jak je to s případným rozšířením? „Vím, že se mluvilo o tom, že chceme rozšířit stadion na 35 tisíc míst. Je to ale ještě předčasné. Nejdříve musíme stadion koupit. Chceme poté projekt dostavět, ale s rozšířením teprve uvidíme,“ řekl šéf Slavie.

    Stadion Eden by měl již brzy patřit SlaviiFoto Jaroslav Legner (Sport)

  • Uhrin? Dva roky se o něm jednat nebude

    V zajímavé situaci se ocitl trenér Dušan Uhrin. Tím, že se stal členem klubového představenstva, se teoreticky může stát, že bude jedním z těch, kteří budou jednat o jeho budoucnosti. „Asi o sobě budu kdyžtak jednat,“ smál se kouč.

    Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík ale rychle zakročil. „O trenéru Dušanu Uhrinovi se v následujících dvou letech jednat nebude,“ sdělil s vážnou tváří.

    Trenér Slavie Dušan Uhrin na tiskové konferenciFoto Michal Beránek (Sport)

  • Placené kanály? Ne!

    Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík se vyjádřil také k situaci kolem televizních práv. Od nové sezony totiž svou pozici posílí placená O2 TV, která na svém kanále O2 Fotbal bude vysílat hned dva zápasy z každého kola domácí nejvyšší soutěže.

    Předseda představenstva Slavie Jaroslav TvrdíkFoto Michal Beránek (Sport)

    To se ale pražskému klubu příliš nelíbí. „Nechceme jít cestou placených televizí. Pokud to bude jen trochu možné, chceme, aby nás fanoušci mohli sledovat na neplacené televizi,“ oznámil Tvrdík.

    Příznivci Slavie nyní mají jistotu, že všechny domácí zápasy v předkolech Evropské ligy uvidí na veřejnoprávní obrazovce. „Máme exkluzivní smlouvu s Českou televizí na zápasy evropských pohárů,“ sdělil předseda představenstva „sešívaných“.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud