Michal Koštuřík
1. června 2016 • 04:00

Legenda Blažek končí v Jihlavě! Měl neshody s realizačním týmem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekaná změna! V Jihlavě podle informací Sportu skončil trenér brankářů Jaromír Blažek (43). Důvod? Komunikační neshody mezi ním a částí realizačního týmu. Bývalého reprezentanta nahradí Stanislav Vahala (55). „Je to pro mě velké překvapení,“ přiznal Jan Hanuš, gólmanská jednička Vysočiny. „Došlo k dohodě o ukončení smlouvy,“ uvedl Milan Bokša, sportovní manažer klubu.



Čtyři roky a dost. Hráčské a posléze trenérské angažmá Jaromíra Blažka v Jihlavě končí rozchodem, který nechce vedení klubu vysvětlit. „Víc to nebudu komentovat,“ sdělil včera manažer Bokša. Nečekaná novinka zaskočila mnohé v čele s Hanušem. „Jarda mě trénoval přes dva roky, hodně mi pomohl. Měli jsme spolu výborný vztah, všechno jsme probírali,“ popsal gólman.

Blažkovým nástupcem bude někdejší prvoligový brankář Stanislav Vahala, naposledy ve službách druholigového Sokolova. Rodák z Nového Jičína předtím pracoval ve Slavii, jako asistent u reprezentace do 21 let, v Mladé Boleslavi či v Bohemians. Hanuše dobře zná. „Vedl mě v dorostu a v béčku Slavie,“ podotkla opora Vysočiny. Také s Vahalou prý tehdy spolupráce fungovala skvěle.

Jenže Blažek je Blažek. I věkově k němu měl blíž, nějaký čas mu dělal dvojku. Svou pozici respektoval, neboť ke sparťanské legendě vzhlížel. Postupně se posunul do jeho role a Blažek po ukončení aktivní kariéry na jeho růst dohlížel.

„Určitě jsem se pod jeho vedením zlepšil, navíc jsem cítil jeho podporu. Fascinovalo mě, jak byl ještě ve čtyřiceti letech výborný. Snažil jsem se poslouchat jeho rady. Byl to nejlepší gólman, se kterým jsem měl tu čest pracovat. Jsem hrozně rád, že jsem ho poznal,“ vyznal se upřímně osmadvacetiletý Hanuš.

TOP 5 gólů Jihlavy: Zaskvěl se Hronek i Neradovy housličky
Video se připravuje ...

Jihlava zbrojí na novou sezonu

Další změny chystá Jihlava v hráčském kádru. Na záložníka Lukáše Zoubeleho z Brna mají navázat další příchody. Podle zdroje Sportu se jedná o příchodu lotyšského útočníka Davise Ikauniekse (185 cm) z FK Liepaja. Dvaadvacetiletý člen reprezentace U-21 nastřílel na jaře v lize čtyři góly v devíti zápasech. Loni se trefil dokonce šestnáctkrát. „Útočníka z Lotyšska sledujeme, je jedním z vytipovaných hráčů na tento post,“ potvrdil Bokša. Ikaunieksův o rok mladší bratr Jánis hraje ve Francii za FC Méty.

Důrazný střelec by mohl na hrotu nahradit neefektivního Radka Voltra, jenž se po bezgólovém půlroce vrátil do Slavie. „Přesto byl pro nás hodně cenným hráčem a pomohl k záchraně. Tyto pracovité typy mám rád. Získal si mě svým přístupem,“ nehodnotí manažer Voltrovo hostování negativně. Ve Slavii začne letní přípravu rovněž záložník Josef Bazal. „Pravděpodobnost jeho návratu k nám je přece jen větší než u Radka,“ přiznal Bokša.

Na novém kontraktu se domluvil zkušený stoper Jiří Krejčí, přesto má Vysočina dál zájem o talentovaného beka Jana Štěrbu z Olomouce. Na pravou stranu defenzivy pak láká slávistu Jana Mikulu. „Usilujeme o něj delší dobu. Pokud se nedostane do kádru Slavie, budeme o něj mít eminentní zájem,“ uvedl Bokša s tím, že ve hledáčku je ještě chorvatský zadák. Jisté není setrvání záložníka Petera Šulka, který by rád zamířil do zahraničí. Klub bude v příštích dnech posuzovat jeho smlouvu, neboť pravidla o opčním právu se změnila a není jasné, že slovenskému tahounovi kontrakt opravdu vypršel, anebo na něj má Jihlava dál práva. „Je to věc k diskuzi, v tuhle chvíli odpověď neznám,“ připustil Bokša.

Naopak jarní střelecký spasitel Petr Hronek by měl určitě zůstat, ačkoliv o produktivního středopolaře údajně stojí mj. Liberec. „Byla by hrozná škoda, kdyby se Petr zase přesazoval jinam, a není to na pořadu dne,“ tvrdil Bokša. „Jsem moc rád, že se tento tah povedl. Hronkova výkonnost může růst i v Jihlavě,“ dodal.

Otevřená je nadále budoucnost Ekvádorce Augusta Batioji, jenž v předchozím ročníku jen paběrkoval. „Definitivně zatím neodchází, kádr se teprve tvoří. Příprava ještě ani nezačala,“ nechce předbíhat manažer.

MOJE JEDENÁCTKA: V brance Kozáčik, v útoku Škoda, volí Blažek
Video se připravuje ...

Blažek se loučil s kariérou. Na Letné tleskalo šest tisíc lidí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud