2. června 2016 • 17:00

Teplice mají nového trenéra! Vavrušku nahradil Šmejkal

Autor: iSport.cz, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podepsáno. V Teplicích představili nového trenéra pro příští sezonu. Odvolaného Davida Vavrušku nahradil Daniel Šmejkal, dosavadní kouč druholigového Sokolova. Na Stínadlech se dohodl na dvouleté smlouvě.



Daniel Šmejkal, někdejší hráč Slavie či Norimberku, v roli hlavního trenéra nikdy předtím prvoligovému týmu nešéfoval. V teplickém klubu nicméně věří, že dokáže zúročit především bohaté zkušenosti z hráčské kariéry. V dospělém fotbale trénoval pouze Sokolov a rezervní tým Slavie, coby asistent trenéra působil také na lavičkách Bohemians Praha či Jihlavy.

Jeho předchůdci Davidu Vavruškovi zlomila vaz především potupná porážka v Olomouci (0:6) v posledním kole uplynulého ročníku, která odhalila spory uvnitř týmu. Úkolem Šmejkala je, aby je vyřešil a zároveň vylepšil postavení Teplic v ligové tabulce. Minulou sezonu zakončily na dvanácté příčce, přičemž do předposledního kola bojovaly o udržení v nejvyšší soutěži.

"Jsme rádi, že se jednání uzavřela a že Daniel Šmejkal podepsal na Stínadlech smlouvu. Věříme, že bude s týmem úspěšný," uvedl tiskový mluvčí klubu Martin Kovařík.

Zbývá ještě dořešit obsazení dalších pozic v realizačním týmu, do kterého si Daniel Šmejkal chce přivést za asistenta Radima Nečase, dalšího bývalého slávistu. "Klub s ním na přání nového trenéra vstoupí do jednání," informovaly Teplice.

TOP 5 gólů Teplic: Potočného gól nadvakrát, i Fillo byl vidět
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud