6. června 2016 • 04:57

Švento: Jinam než do Slavie bych v Česku nešel. Vrací se víc nad věcí

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po sedmi letech znovu sešívaný. Záložník Dušan Švento se stal po dlouhém tajnůstkaření třetí letní posilou Slavie. Slovenský reprezentant se do pražského klubu těší. Díky minulosti i budoucnosti. „Sedm let je dlouhá doba. Je skvělý pocit opět obléknout slávistický dres, protože se Slavií mám spjaté nejlepší vzpomínky v mé kariéře,“ tvrdí Švento.



Švento zažil při minulém angažmá ve Slavii velké úspěchy. „Hned v mé první sezoně ve Slavii jsme skončili třetí, což se nečekalo. Poté druzí a pak jsme dvakrát byli mistry,“ vzpomíná slovenský záložník, který se v tuto chvíli připravuje na EURO ve Francii.

Nejen skvělá minulost ale Šventa přesvědčila, aby se do Slavie vrátil. „Potkal jsem se skoro se všemi lidmi z klubu a to, že z jejich strany byl velký zájem, mi hodně imponovalo. Ze Slavie znovu cítím velké ambice, to pro mě bylo důležité, hrálo to velkou roli,“ odhaluje.

„Pan Tvrdík , trenér Uhrin i sportovní ředitel Jinoch se vyjádřili tak, že mají velké ambice. Už poslední sezona byla pro Slavii lepší a ukázala směr, kam by se mohl klub dostat. To mi hodně ulehčilo rozhodování,“ dodává navrátilec.

Šventa pochopitelně hřeje i to, že v příští sezoně bude se Slavií zápasit v evropských pohárech. Pražané si zahrají předkolo Evropské ligy. „Člověka samozřejmě těší, že evropské poháry bude hrát. Pro každý klub je to pocta. Každý hráč se na to těší a chce se ukázat,“ říká.

Přestože se třicetiletý fotbalista chtěl podle vlastních slov do Slavie vždy vrátit, rozhodování snadné nebylo. „Když je člověk v zahraničí, chce tam co nejdéle zůstat. Proto jsem dlouho rozhodoval, co bude nejlepší pro celou rodinu. Myslím, že návrat do Slavie je to nejlepší,“ tvrdí Švento.

„Do jiného klubu v Česku bych nešel. Už dříve jsem řekl, že chci jednou ve Slavii i ukončit kariéru. Zkušenosti, které jsem nasbíral v zahraničí i reprezentaci, se pokusím předat mladším,“ dodává.

A jaký Dušan Švento se nyní do Slavie vrací? „Určitě zkušenější a nad věcí. Zda zůstala rychlost, to musí posoudit ostatní. Všude kde jsem byl, jsem se na sobě snažil pracovat. Vrací se Dušan Švento, který má ambice se Slavií znovu něco dokázat,“ uzavírá odhodlaně.

Slavia hledá posily novou metodou - pomáhají statistiky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud