14. června 2016 • 14:17

Slavia hlásí další posily. Přišel Mingazov, upsal se i Nizozemec

Autor: sh, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia ohlašuje další posilu do ofenzivy: z Jablonce přichází záložník Ruslan Mingazov, čtyřiadvacetiletý reprezentant Turkmenistánu. K mužstvu se připojil v úterý ráno a na přípravný zápas proti slovenskému Ružomberoku v Čáslavi už bude nachystán nastoupit. Slavia podepsala smlouvu do června 2019 i s nizozemským útočníkem Mickem van Burenem.



Zajímavý den prožili slávističtí fanoušci. Na webové stránce klubu byla utajeně připravena nová posila. Pozdravila se v šatně s ostatními, bylo patrné, že nejde o úplně neznámou tvář. Indicie k uhodnutí však byly složité. Zvláště připomenutí, že domů to má 10 hodin cesty letadlem, dále než afričtí stopeři Simon Deli z Pobřeží slonoviny a kamerunský Michael Ngadeu Ngadjui.

Málokdo se zadíval východním směrem, Mingazov přiletěl z dovolené až z turkmenského hlavního města Ašchabadu.

Českému fanouškovi je ovšem známou postavou: v srpnu 2014 přišel z lotyšského Skonto Riga do Jablonce a za severočeský klub odehrál v Synot lize dvacet zápasů a vstřelil pět gólů.

Turkmenský mladík se do Edenu těší. „Už jsem tu jednou hrál a zamiloval jsem si fanoušky i stadion. Mám rád zdejší atmosféru i to, jak fanoušci podporují tým. Doufám, že to vše jako slávista zažiju na vlastní kůži,“ hlásí na slávistických stránkách.

Nizozemec Mick van Buren působil tři roky v Dánsku, zájem Slavie ale dostal přednost. „Byl jsem stále v kontaktu s Esbjergem, také se mnou chtěli podepsat smlouvu, ale když jsem slyšel o zájmu Slavie, bylo pro mě velmi zajímavé změnit soutěž i klub. Je to tu velký klub a slyšel jsem, že má úžasné fanoušky,“ vysvětloval a doufá, že si opět zahraje evropské poháry.

"Já už jsem si základní skupinu Evropské ligy zahrál a je to úžasné, musíme letos udělat maximum, abychom jí dosáhli," burcuje.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud