15. června 2016 • 13:44

Pivarník začal přípravu Plzně. Přivítal Bakoše, Acostu ještě nepotvrdil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový kouč fotbalistů Plzně Roman Pivarník na prvním tréninku přivítal navrátilce z hostování i posilu Marka Bakoše. Žádný jiný nový hráč zatím nepřišel, změny v kádru českého mistra se teprve chystají. V nejbližších dnech by mohla Viktoria oznámit příchod uruguayského záložníka Rafaela Acosty, kterého Pivarník vedl v Bohemians 1905.



"Změny budou jak směrem do mužstva, tak směrem ven. Nechceme do toho moc zasahovat, protože mužstvo je kvalitní. Osa mužstva tu je, ale každé mužstvo potřebuje okysličit. Ale jen na postech, kde je to nutné. Všechno je v rámci jednání," řekl novinářům Pivarník, který zatím příchod svého bývalého svěřence Acosty nepotvrdil.

Vedle Bakoše, který se vrací po roce a půl v Liberci, se na tréninku objevili i navrátilci z hostování Lukáš Stratil, Egon Vůch, David Štípek, Tomáš Kučera či Miloš Kratochvíl. Šanci dostali i hráči z juniorky. Naopak chybí čeští reprezentanti Daniel Kolář , David Limberský a Roman Hubník a slovenští hráči Michal Ďuriš , Patrik Hrošovský a Matúš Kozáčik , kteří jsou na mistrovství Evropy.

"Na prvním tréninku jsme měli velký počet hráčů, abychom všechny poznali. Chodil jsem tu hodně na zápasy, hlavně na Evropskou ligu. Zvenku hráče znám dobře, ale musím mužstvo poznat zvnitřku. Na to potřebuju trochu času," uvedl Pivarník.

Jediným úplným nováčkem v týmu je dvacetiletý srbský obránce Nikola Vukajlovič přicházející z týmu FK Proleter Novi Sad. "Jedná se o mladého fotbalistu, který absolvoval třítýdenní testy s juniorkou a vybojoval si smlouvu. Přichází především s vyhlídkou na budoucnost, letní přípravu nicméně absolvuje s prvním týmem," řekl generální manažer Adolf Šádek.

Úvodní trénink byl seznamovací, ale Pivarník hned na úvod hráče řádně protáhl. "Bylo to docela v tempu," řekl záložník Milan Petržela. "Trenér nám nastínil, že nás čeká poctivá fyzická příprava, ze které budeme v následujících měsících čerpat. Čekají nás náročné týdny, chuť nám nechybí," dodal.

Ve čtvrtek absolvují hráči Viktorie fyzické testy a v příštích dnech budou trénovat dvoufázově. Už v sobotu odehrají první zápas proti Kozolupům. Následně se utkají s Doubravkou, Rokycany, Vlašimí, Sokolovem, Ústím nad Labem a 9. července zamíří na herní soustředění do Rakouska.

Kádr fotbalistů Plzně na začátku přípravy:

Brankáři: Petr Bolek, Jakub Šiman, Dominik Sváček

Obránci: Aleš Matějů, Radim Řezník , Jan Baránek, Lukáš Hejda, Adam Čihák, Jiří Piroch, Nikola Vukajlovič.

Záložníci: Milan Petržela, František Rajtoral , Tomáš Hořava, Ondřej Vaněk, Martin Chrien, Tomáš Kučera, Jak Kopic, Jan Kovařík, David Štípek, Egon Vůch, Miloš Kratochvíl, Jan Suchan.

Útočníci: Marek Bakoš, Jan Holenda, Michael Krmenčík, Lukáš Stratil.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Počasí plzeňským fotbalistům na úvod přípravy moc nepřálo
Počasí plzeňským fotbalistům na úvod přípravy moc nepřálo

TOP 5 gólů Plzně: Hořava rozdával krásu, Krmenčík se zaskvěl lobem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud