15. června 2016 • 15:43

Čížek se kvůli trombóze dva měsíce nesměl hýbat. Chce zůstat v Bohemce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ofenzivní záložník Bohemians 1905 Tomáš Čížek na konci minulé sezony dostal trombózu do lýtka, která ho limitovala skoro dva měsíce. Sedmatřicetiletý fotbalista však onemocnění překonal a dnes dopoledne nechyběl na startu letní přípravy "Klokanů". Čížkovi v pražském klubu končí smlouva, ale jedná o jejím prodloužení.



"Měl jsem trombózu v lýtku a byl jsem skoro dva měsíce bez nějakého pohybu. Dnes jsem začal a docela dobré zatím. Uvidíme," řekl Čížek v rozhovoru s ČTK.

Jeho problémy začaly při dubnovém ligovém zápase v Jihlavě. "Dostal jsem lehký úder do lýtka a při cestě domů to zatuhlo a začala řezavá bolest. Šel jsem na kontrolu, jestli náhodou není prasklý sval, a zjistili, že je to trombóza," popisoval rodák z Děčína.

Toto onemocnění může být v krajním případě i smrtelné. "Je z toho varianta plicní embolie. Kdyby se ten tromb při větší zátěži utrhl, tak doputuje do plíce a srdce a může to zapříčinit smrt. Kvůli tomu jsem měl omezený pohyb a jenom chodil. Žádný výdej energie," vysvětlil Čížek.

Bohemians - Sparta: Nestárnoucí Čížek! Zbavil se obránců a vystřelil na Bičíka
Video se připravuje ...

O konci kariéry však ani tehdy nepřemýšlel. "Čekal jsem měsíc na výsledky, ty dopadly dobře. Všechno se rozpustilo a všechno je v pořádku. Po dobrání prášků mi dali svolení trénovat," uvedl Čížek, který poslední týden už mohl alespoň běhat.

"Člověk tápe, neví a čeká na výsledky. Řekli mi, že to může být měsíc, dva, rok. U mě to naštěstí prošlo dobře. Byl jsem s rodinou delší čas, takže odpočinutý a nabitý jsem, ale příprava teď bude dlouhá a těžká," přidal zkušený záložník.

Do Bohemians přišel před rokem z Jablonce, za vršovické mužstvo odehrál 22 ligových zápasů a vstřelil dvě branky. Angažmá v Ďolíčku by si rád prodloužil. "Teď se o tom budeme bavit. Je pravda, že nejsem nejmladší. Když tu bude možnost zůstat, tak zůstanu. Když ne, budu hledat jinou variantu. Jsou tam nějaké nižší soutěže v Německu... Uvidíme, jak se dohodneme tady," řekl Čížek.

Vrcholový fotbal si stále užívá. "Dokud mě to bude bavit, tak bych ho chtěl hrát. Tady v Bohemce byla super parta, domácí prostředí, diváci výborní. To si nejde neoblíbit," konstatoval bývalý hráč Sparty, Kazaně, FK Moskva, Vladikavkazu či Novosibirsku.

Nový trenér Bohemians Miroslav Koubek by veterána v mužstvu rád udržel. "Je určitě pozitivní, že je zájem. Jenom mě těší, že jsem i sobě dokázal, že jsem po tom odchodu z Jablonce ještě mohl hrát," těšilo Čížka.

Bohemians - Sparta: Smolař Čížek – po brejku trefil tyč
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud