Stanislav Hrabě
22. června 2016 • 10:10

Berkovce překonal zvláštní penaltou. Žádný génius, ukopl se, řekl brankář Slavie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BISCHOFSHOFENU | Velice svérázným způsobem byl slávistický brankář Martin Berkovec překonán v utkání s Red Bull Salcburk (1:2) na soustředění v Rakousku z pokutového kopu. Německý záložník Marc Rzatkowski při něm uklouzl, kopl si míč do druhé nohy a odrazem ho poslal nad padajícího českého gólmana. Novátorský Panenka? Nikoli nešika, jemuž to vyšlo.



Kdyby to tak chtěl, mohl by německý záložník Marc Rzatkowski z rakouského klubu Red Bull Salcburk v 8. minutě vyrovnat pověstný dloubák Antonína Panenky z finálového rozstřelu na ME 1976 v Jugoslávii, či ho dokonce vystrnadit. Naznačil, že pošle míč na levou stranu, smýkl sebou a ťuknutím o druhou nohu poslal míč nad padajícím Martinem Berkovcem . Genialita?

Nikoli nešikovnost. „On to tak nechtěl,“ vysvětloval Berkovec. „Dával to na stranu, kam jsem skákal, ale uklouzl, kopnul to levou do pravé nohy a míč šel doprostřed,“ popisoval situaci. „Smolný gól, to nechtěl,“ povzdechl. 

Dlouho se z něj nemohl vzpamatovat. „Šel jsem tam, kam to chtěl dát,“ opakoval posmutněle.

Podívejte se, jak fotbalová Slavia trénuje v Rakousku
Video se připravuje ...

Záložník Slavie Jasmin Ščuk v akci
Záložník Slavie Jasmin Ščuk v akci

„Ale kdyby to kopl pořádně, třeba by to taky byl gól,“ připustil. Zásadně však odmítal, že šlo ze strany německého legionáře o chytrost. „Nebyl to záměr,“ zdůrazňoval. „Kdyby to tak chtěl, byla by to paráda!“ uvědomoval si.

Nebyla, navíc gól ani byl neregulérní, neboť se hráč dvakrát dotkl míče, než ho vyslal na branku, a to pravidla nepřipouštějí. Slávisté také vehementně protestovali, dvěma vztyčenými prsty ukazovali, k čemu došlo. Rakouský rozhodčí byl však neoblomný, gól uznal.

Rzatkowski však do historie nevstoupí, Panenka se o svůj patent bát nemusí.

VIDEO | Podívejte se na penaltu Salzburku v čase 17:30

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud