23. června 2016 • 09:38

Plzeň hlásí posilu. Z Itálie přichází slovenský záložník Hromada

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Plzeň se připravuje na sezonu pod novým trenérem Romanem Pivarníkem a nezahálí ani na přestupovém trhu. Viktoria ve čtvrtek ohlásila posilu do záložní řady. Stal se jí dvacetiletý záložník Jakub Hromada, který přichází ze Sampdorie Janov na roční hostování s opcí.



Hromada je odchovancem Košic, v mládežnických výběrech hrát také za Juventus, ze kterého poté přestoupil do Sampdorie. V kádru áčka se ale prosadit nedokázal a tak to zkoušel na hostování. Nejdříve v druhé italské lize v týmu Pro Vercelli a poté ve slovenské Senici.

Právě tam dvacetiletý záložník přesvědčil plzeňskou Viktorii. „Těší mě, že tohoto hráče můžeme přivítat v kádru. Jakub nás zaujal i díky povedenému ligovému ročníku, ve kterém v barvách Senice nastoupil do patnácti zápasů a pětkrát se gólově prosadil,“ řekl pro web fcviktoria.cz generální manažer Plzně Adolf Šádek.

Se slovenskými fotbalisty máme obecně výbornou zkušenost a troufám si tvrdit, že tamní fotbalové prostředí máme velmi dobře zmapováno. Jakuba jsme měli možnost několikrát vidět na vlastní oči a přesvědčil nás o svých kvalitách. Díky zahraničnímu působení je přes mladý věk dostatečně fotbalově i lidsky vyspělý, aby se popral o místo v kabině Viktorie. Jedná se o univerzálního fotbalistu, jenž může zastat více postů v záložní řadě,“ dodal.

Pozitivně se na své nové angažmá dívá i sám Hromada. „Jsem rád, že můžu být součástí špičkového českého klubu, který se v následující sezóně bude prát o Ligu mistrů. Podobná nabídka nepřichází každý den a já si ji velmi vážím,“ prozradil.

Plzeň má tak v tuto chvíli v záloze hodně možností. Spekuluje se ovšem o odchodu Patrika Hrošovského, o kterého je v Evropě zájem. Podle informací rakouského deníku Kurier ale Viktoria odmítla nabídku Rapidu Vídeň ve výši dvou milionů eur.

Pivarník o nabídce Plzně: Vzal jsem si čas, ale rozhodnutý jsem byl hned
Video se připravuje ...

Paclík: O odchodu Krejčího jsme jednali celé jaro. Bohemka nadšená nebyla
Video se připravuje ...


Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud