iSport.cz
23. června 2016 • 19:00

Gól Mešanoviče nestačil. Slavia s bulharským mistrem prohrála 1:2

Autor: iSport.cz, Stanislav Hrabě
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie ani v druhém přípravném utkání na soustředění v Rakousku neuspěli. S bulharským mistrem Ludogorecem Razgrad svěřenci trenéra Dušana Uhrina prohráli 1:2. Jedinou branku Pražanů vstřelil střídající útočník Muris Mešanovič.



V prvním poločase Slavie nastoupila na postu stopera s Jiřím Bílkem, který se zotavil z boreliózy. Na krajích obrany se představil talentovaný Libor Holík a na druhé trochu překvapivě ofenzivní záložník Jaromír Zmrhal. Přes něj šla také první gólová akce bulharského šampióna. 

Ve 20. minutě už to bylo o dvě branky. Útočník Cafú lehce obešel Frydrycha, proběhl i kolem Hušbauera a přesně mířenou střelou k pravé tyči nedal brankáři Řehákovi žádnou šanci. 

V druhém poločase podali slávisté koncentrovanější výkon. Ten v 78. minutě po pěkné akci po pravé straně korunoval zakončující Mešanovičovi, který z otočky zužitkoval přesnou přihrávku talentovaného útočníka Kuchty.

Přípravné fotbalové utkání v St. Ulrichu (Rakousko)

Slavia - Ludogorec Razgrad 1:2 (0:2)
Branky: 78. Mešanovič - 6. Abel, 20. Cafu.

Slavie: I. poločas: Řehák - Holík, Bílek, Frydrych, Zmrhal - Barák, Hušbauer, Hrubý - Voltr, Van Buren, Kenija.
II. poločas: Pavlenka - Holík (74. Bořil), Ngadeu, Frydrych (69. Deli), Mikula - Ščuk - Voltr (58. Mingazov), Barák, Zmrhal (56. Mihalík) - Kenija - Mešanovič. Trenér: Uhrin ml.

Slávisté na výsluní nechtěli, raději se choulili ve stínu

PŘÍMO ZE ST.ULRICH AM PILLERSEE | Bylo to zvláštní pohled. Sice jednoduché, avšak účelné lavičky náhradníků ze dřeva byly prázdné, slávisté se tísnili na prknech, kde neměli sebemenší kousek pohodlí. Ale výraz ve tváři měli spokojený. Utekli se sluneční výhně do příjemného stínu.

Stává, že se soupeři často přou o stranu, kam budou první poločas útočit. Fotbalisté Slavie Praha a bulharského Ludogorec Razgrad měli v tomto ovšem jasno. A byli jednotní. Na místa určená pro náhradníky a realizační tým si nesedli, přijali raději spartánské posezení na prknech. Hlavně, že na ně nepražilo slunce, které rakouský vzduch rozpalovalo do třiceti stupňů celsia

Šlo o rozhodnutí trenéra Dušana Uhrina. „Bylo to jasné,“ vysvětloval „Na sluníčku by to nemělo smysl, moc unavuje,“ sdělil. „Už tahle jsme dost opálení,“ připomínal tréninkové jednotky, kdy se přímým paprskům hráči nevyhnou.

„Nikomu se tam nechtělo,“ přivítal moudré rozhodnutí nadřízeného brankář Jiří Pavlenka. Stín byl skutečně milosrdný.     

MATCH OVERVIEW LEGACY

Podívejte se, jak fotbalová Slavia trénuje v Rakousku
Video se připravuje ...

Slavia mění vedení. Ředitelem je Krob, Tvrdík oznámil vysoké cíle
Video se připravuje ...

Slavia hledá posily novou metodou - pomáhají statistiky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud