8. července 2016 • 04:30

Uhrinovi se nelíbil útok bez Škody. Po generálce chválil mladíka

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžká generálka Slavie před evropskými poháry na hřišti Hajduku Split účel splnila. Pražany prověřil podle slov trenéra Dušana Uhrina velmi technický a zdatný soupeř, který nakonec Slavii porazil těsně 1:0. „Hráli jsme příliš zakřiknutě. Druhou půli už jsme se rozehráli tak, jak bych si to představoval. Celkově máme mladé mužstvo. Pevně věřím, že se budeme zvedat,“ řekl Uhrin po zápase pro slavistické stránky.



Ten ve svém hodnocení vyzdvihl hlavně počínání osmnáctiletého talentovaného beka Libora Holíka, jenž v přípravě Slavie udivoval kvalitními výkony. „Libor Holík hrál v přípravě velmi slušně stejně jako dnes. Byl ze začátku trochu zakřiknutý, ale to k tomu věku patří. Jsme rádi, že máme hráče, kterému je 18,“ pochvaloval si kouč v rozhovoru pro internetové stránky klubu.

Chorvati do utkání vstoupili lépe a od úvodních minut měli herní převahu. První branku utkání však paradoxně mohli vstřelit Pražané. V 34. minutě utekl domácí obraně útočník Muris Mešanovič, ale ve stoprocentní šanci zaváhal a trefil brankáře Hajduku. Ani dobíhající Ščuk se z dorážky neprosadil. „Měli jsme šance, ale představuji si, že bychom měli hrát ofenzivněji. Na začátku jsme byli zakřiknutí,“ vytýkal Uhrin svým svěřencům.

Soupeř udeřil v nastavení prvního poločasu, kdy po chybě stopera Simona Deliho propálil brankáře Martina Berkovce útočník Nikola Vlašič. „Neviděl jsem přesně, jak padl gól, ale byla to chyba celé obranné fáze. Zbytečně jsme se nechali zatlačit do vápna,“ mrzelo bývalého trenéra Plzně a Mladé Boleslavi.

Za týden čeká Slavii v druhém předkole Evropské ligy Levadia Tallinn, a tak Uhrin doufá, že bude mít kádr kompletní. „Pevně věřím, že nikdo není zraněný a že budou všichni připraveni na příští týden. Kdo bude hrát zatím nevím, uvidíme za týden. Ale nechci hrát tak zakřiknutě,“ dodal Uhrin.  

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud