10. července 2016 • 20:59

Smolař Vácha. Znovu se zranil, zápas s Kazaní opouštěl o berlích

Autor: jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Smůla se na něj lepí ze všech stran. Sotva se záložník Lukáš Vácha definitivně zotavil z jarního zranění kolena a začal se naplno připravovat na novou sezonu, přišla další rána. Nedělní přípravné utkání s Kazaní (0:2) v rámci rakouského soustředění nedohrál, do klubového autobusu musel o berlích. Podle informací Sportu utrpěl zranění vazů v kotníku.



Na první pohled to vypadalo jako nevinný souboj ve středu hřiště. Záložník Letenských Lukáš Vácha po něm ale zůstal ležet na zemi. V obličeji bolestivá grimasa, pěstí bušil do trávníku. Jako by už v tu chvíli tušil, že je zle. Malebné hřiště v městečku Friedstadt, zhruba 20 kilometrů od sparťanské základy na soustředění v Rakousku, opouštěl za podpory lékařů.

O pár minut už o berlích kulhal ke klubovému autobusu. Levou nohu měl zafáčovanou, přes kotník mohutný gibs. A v očích zoufalý výraz. „Je to kotník, ale nevím přesně, jak je to vážné. Jedu na vyšetření,“ prohodil stroze Lukáš Vácha.

Sparťanský obránce Ondřej Zahustel proti Rubinu Kazaň
Sparťanský obránce Ondřej Zahustel proti Rubinu Kazaň

Pravdou je, že duel proti ruskému soupeři rozhodně neprobíhal v rukavičkách. Hráči Kazaně své soupeře pořádně mydlili, tohle přípravné utkání sparťanské fotbalisty pořádně bolelo. „Soupeř nehrál v rukavičkách, bylo to hodně tvrdé. Takhle to nastavil rozhodčí, nedá se nic dělat,“ pokrčil rameny křídelník Ondřej Zahustel .

Spartě se nestalo poprvé, že by v rámci přípravy na sezonu narazila na extrémně tvrdého soupeře. Podobné to bylo i v posledním utkání před odjezdem do Rakouska, kdy na Strahově vyzvala slovenský Trenčín. Rovněž tehdy se na trávníku jiskřilo, pořádně pokopaný ze zápasu byl třeba Martin Frýdek. „Bylo toho hodně, od takových situací je ale na hřišti rozhodčí. Co na to říct,“ prohlásil trenér Zdeněk Ščasný. Nyní se bude s celou Spartou modlit za to, aby Váchovo zranění nebylo příliš vážné.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud