Jan Vacek
12. července 2016 • 11:02

Sparťané na raftech. Lafata zajistil večeři, na rozlučku dorazil i Krejčí

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Je to už taková tradice, symbol letní dřiny na soustředění v rakouském Bad Leonfeldenu. Hráči Sparty jsou zvyklí si jedno odpoledne vyhradit plavbě na raftech, jinak tomu nebylo ani letos. Kompletní kádr s výjimkou zraněného Lukáše Váchy si vodní radovánky užíval včera odpoledne, večer pak byla na programu večeře pod záštitou kapitána Davida Lafaty.

 



Herní soustředění Letenských v Rakousku je v plném proudu. Trenéři hráče rozhodně nešetří, po nedělním přípravném utkání s Kazaní (0:2) následoval včera dopoledne intenzivní, téměř hodinu a půl dlouhý trénink. Kouč Zdeněk Ščasný se svými kolegy ale zároveň vědí, kdy je dobré ubrat a nastavit vlídnější tvář.

Na včerejší odpoledne proto hráči dostali volno, které využili k oblíbené plavbě na raftech. Té se zúčastnili všichni hráči včetně kustodů a masérů. Chyběl pouze zraněný záložník Lukáš Vácha , který ještě v neděli večer odcestoval s podezřením na poraněné vazy v kotníku na vyšetření do Prahy.

K mužstvu se naopak připojil křídelník Ladislav Krejčí . Nová posila italské Boloně avizovala, že by se chtěla s bývalými parťáky osobně rozloučit. Včera reprezentační záložník svému slibu dostál, do raftu usedl společně s Markem Matějovským, Bořkem Dočkalem , Jakubem Brabcem, Davidem Lafatou a Michalem Kadlecem . „Rafty, to už je taková naše tradice tady v Rakousku. Vždycky se na to moc těšíme a užijeme si to. Je to příjemné zpestření celého soustředění,“ pochvaloval si stoper Brabec.

Sparťané se nakonec dostali až do města Rožmberk, kde na ně čekala tradiční večeře. Tu zajišťoval sám útočník a kapitán David Lafata. Dneska se ovšem celé mužstvo vrátí zpátky k těžké práci. Dopoledne je na programu individuální trénink, po obědě půjdou hráči na hřiště společně. Ve čtvrtek pak Sparta sehraje poslední přípravný duel v rámci soustředění, soupeřem bude rumunský celek Botosani.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud