13. července 2016 • 04:59

Baroš chtěl do Baníku, návrat však nevyšel. Trenér Petržela byl proti!

Autor: riš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Milan Baroš se mohl znovu stát hráčem Baníku Ostrava. Jeho mateřský klub ho do svých služeb lákal, čtyřiatřicetiletý rodák z Vigantic se nápadu nebránil. Rozhodující slovo měl trenér Vlastimil Petržela. A ten se postavil proti. Nesouhlasil totiž s myšlenkou, že by Baroš, jenž žije v Praze, trénoval v metropoli, do Ostravy by dojížděl na předzápasové tréninky a utkání samotné.



„Byli jsme  s Milanem skoro dva měsíce v kontaktu. Jednali jsme s ním, on měl o svém působení v Baníku nějakou představu, my jsme měli nějakou,“ řekl Dušan Vrťo, sportovní ředitel Baníku.  „Do poslední chvíle jsme věřili, že se rozhodne pro nás. Měl zájem. Bohužel to dopadlo, jak to dopadlo,“ litoval Vrťo.

Baroš se usadil v Praze a právě z rodinných důvodů už nechtěl trávit většinu času v Ostravě. Obě strany připravovaly model, podle něhož by hráč v týdnu trénoval v některém z pražských klubů a do Ostravy by dojížděl na předzápasové tréninky. Proti byl trenér Vlastimil Petržela.

„Pokud vím, Milan se do Ostravy nastěhovat nechce a úlevy já nedovolím. Nebude s námi trénovat Milan, za chvíli nebude chtít trénovat třeba Mičola a my jsme profesionální klub. Tohle prostě nejde,“ dal ostravský trenér najevo, jak o věci smýšlí.

Být legendou nestačí

Ani fakt, že Baroš je pro Ostravsko legendou, že by se stal lídrem kabiny, který Baníku zatím stále schází, Petrželu neobměkčil. „Já mám s těmito legendami své zkušenosti. Fanoušci je mají rádi. Ale já potřebuju hráče, který mi pomůže,“ prohlásil ostravský trenér.

A pokračoval. „Fanoušci budou plácat, my prohrajeme zápas a oni budou řvát na mě. Ne na něj. Ano, Milana Baroše v plné síle, kdo by ho nechtěl? Ale on už má taky své odkopáno. A podívejte se na jarní část sezony. Odehrál zápas proti nám a pak už jsem ho v základní sestavě neviděl,“ trval Petržela na svém zamítavém stanovisku.

VELKÉ TÉMA O MILANU BAROŠOVI A DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI ČTĚTE VE STŘEDEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Titulní strana střredečního vydání deníku SportFoto sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud