Tomáš Podvín
18. července 2016 • 15:53

Posila Slavie Van Kessel: Tlak necítím. Jazyk znám, slovensky rozumím 70%

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je zatím poslední letní posilou Slavie.  A podle všeho také nejdražší. Nizozemský útočník Gino van Kessel po svém příchodu z Trenčína první zápas 2. předkola Evropské ligy v Tallinnu nestihl, ale na odvetu už se se spoluhráči poctivě připravuje. „Máme velkou šanci postoupit,“ tvrdí i přes prohru 1:3 z prvního utkání.



Van Kessel se stal v minulé sezoně se 17 góly nejlepším střelcem slovenské ligy. „Přestup do Slavie je dalším krokem v mé kariéře,“ tvrdí. „Slavia mi dala skvělou nabídku. Viděl jsem historii klubu, hrál mnohokrát v Evropě. Posledních sedm let se mu tolik nedařilo, ale teď hraje o Evropskou ligu,“ dodává.

Právě na odvetu s Levadií Tallinn se nová posila těší. „V prvním zápase jsme prohráli 1:3, ale věřím, že postoupíme a zahrajeme si s portugalským Rio Ave,“ hledí do budoucnosti. A co ambice v české lize? „Chceme skončit, co nejvýše to půjde,“ nechce být konkrétní.

Podobně to má Van Kessel s osobními cíli, konkrétní čísla od něj nečekejte. „Budu se snažit dát co nejvíce gólů, ale záleží také na trenérovi, kam mě postaví. Jestli na hrot, pod něj, nebo třeba na křídlo. Všude se cítím dobře,“ říká.

Van Kessel: V Trenčíně jsem odehrál skoro vše. Snad to ve Slavii bude stejné
Video se připravuje ...

„Doufám, že přinesu kvalitu dopředu. Chci dávat góly a mít asistence, ale také pomoci týmu s bráněním, když to bude potřeba. Chci být důležitým hráčem,“ přesvědčuje.

Nizozemský kanonýr se nebojí ani toho, že mu fanoušci budou předhazovat vysokou cenovku. Mluví se totiž o tom, že stál kolem 30 milionů korun. „Nikdy jsem necítil tlak. Samozřejmě, pokud nedám tři čtyři zápasy gól, tlak tu bude. Ale jak jsem řekl, chci hlavně pomoci týmu,“ tvrdí.

Výhodou čerstvého slávisty, že strávil poslední dvě sezony na Slovensku. „Největší výhodou je, že znám jazyk. Slovensky rozumím 60-70% a dokážu i trochu mluvit. Navíc v Česku umí lidi ještě více anglicky,“ těší Van Kessela.

Škoda: Tvrdík mi nabídl, že mě pustí zadarmo. Už jsem nechtěl
Video se připravuje ...

Švento: Přišel jsem do Slavie předávat zkušenosti
Video se připravuje ...

Van Kessel je jednou z nejdražších posil Slavie za poslední léta
Van Kessel je jednou z nejdražších posil Slavie za poslední léta

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud