19. července 2016 • 21:55

Sparta – Fenerbahce 0:0, Letenští se v generálce zvedli až po pauze

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty si v generálce na novou sezonu a 3. předkolo Ligy mistrů připsali bezbrankovou domácí remízu s Fenerbahce Istanbul. V souboji s tureckým vicemistrem mohla těšit trenéra Zdeňka Ščasného především pevná defenziva. Ve druhé půli byla Sparta aktivní i v útoku, ale bez gólového efektu.



"Dnes je to poprvé během této přípravy, co jsme spokojený. Mužstvo pracovalo velmi dobře. A celá obrana dnes podala nadstandardní výkon," řekl Ščasný.

V sestavě Fenerbahce ještě chyběla nová posila Martin Škrtel, i bez slovenského stopera ale turecký celek nasadil silnou sestavu plnou reprezentantů.

Sparta opět zkoušela rozestavení 3-5-2 a byla aktivní, ale proti silnému soupeři se těžko prosazovala. Hrozila hlavně po brejcích Fataie. Soupeř byl v první půli nebezpečnější, ale stopeři Sparty dokázali několikrát na poslední chvíli hrozbu zažehnat.

Přesto se hosté prosadili, ale sudí odpískal faul na brankáře Bičíka, kterému při kontaktu se soupeřem vypadl míč z ruky. Bičík si pak poradil i se střelou levého beka Kaldirima.

Do druhé půle udělala Sparta několik změn a více se prosazovala. Lafatův gól ale sudí kvůli ofsajdu neuznal a Dočkal po hezké kombinaci a přepuštění míče od Čermáka napálil z hranice vápna jen jednoho z obránců. Šural hlavou v dobré pozici přestřelil stejně jako v závěru Lafata. Těsně před závěrečným hvizdem ještě Frýdek tvrdou střelou protáhl gólmana.

"Fenerbahce nás zaskočilo, že stejně jako my nastoupilo v rozestavení 3-5-2, na což jsme nebyli připraveni. Měli jsme to napasované na jiné rozestavení soupeře a bylo vidět, že nám to dělá problémy. To trochu zkreslilo dojem z obou poločasů," konstatoval Ščasný.

"Ve druhé půli nám pomohla střídání, přišli ofenzivnější hráči, navíc Fenerbahce změnilo systém na čtyři obránce, což nám sedělo více, a pak jsme hru ovládli my. Oni to pak museli zase změnit, ale do hry už se nedostali," dodal.

"Pro nás bylo super, že jsme museli reagovat na jejich změny v systému. Byla to dobrá generálka, i když škoda, že jsme nedali gól. Ale šance byly, vzadu je nula, tak to ještě vyladíme a za týden vyhrajeme," přidal stoper Michal Kadlec, pro kterého to byl speciální zápas, jelikož v červnu přišel právě z Fenerbahce. "Krásný zápas, který si budu pamatovat do smrti. Jsem moc rád, že sem přijeli," dodal reprezentační obránce.

Přípravné fotbalové utkání:

Sparta Praha - Fenerbahce 0:0
Sestava Sparty: Bičík (46. Koubek) - Holek, Brabec, Kadlec - Zahustel, Frýdek, Dočkal, Mareček (46. Čermák), Costa (46. Konaté) - Fatai (46. Lafata), Juliš (46. Šural). Trenér: Ščasný.

Naší hře výrazně pomohlo střídání, řekl Ščasný po Fenerbahce
Video se připravuje ...

Čermák po zápase s Fenerbahce: Velký zážitek, proti takovému soupeři jsem nikdy nehrál
Video se připravuje ...

Kadlec pomohl utkání s Fenerbahce domluvit. Zápas, který si budu pamatovat do smrti, přiznal
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY

Sparťan Ondřej Zahustel nechyběl v základní sestavě Letenských v generálce na novou sezonu.
Sparťan Ondřej Zahustel nechyběl v základní sestavě Letenských v generálce na novou sezonu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud