Jonáš Bartoš
21. července 2016 • 16:05

Rosický? Počkám i tři měsíce, řekl Ščasný. Sparta stále jedná o Kadlecovi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V létě na Letnou dorazila jedna velká posila (Michal Kadlec), k tomu došlo ke dvěma odchodům (Ladislav Krejčí, Patrik Schick). Sparťanský kádr před úterním vstupem do 3. předkola Ligy mistrů proti Steaue Bukurešť ale stále není uzavřený. Vedení klubu potvrdilo, že jedná o návratu útočníka Václava Kadlece, navíc čeká na rozhodnutí Tomáše Rosického. Letenský klub také přiznal, že intenzivně pracuje na příchodu talentovaného Daniela Holzera z Baníku Ostrava.



Sparťané jdou do sezony posílení o navrátilce z hostování ( Tomáš Koubek , Aleš Čermák, Matěj Pulkrab), defenzivu vyztužil zkušený reprezentant Michal Kadlec . To ale není všechno, Letenští se snaží před ostrým vstupem do sezony svůj kádr ještě vylepšit.

Další jednání ještě běží. "Jsme v kontaktu s  Tomášem Rosickým . U něj bude záležet na zdravotním stavu, zda se rozhodne pokračovat ve sportovní kariéře,“ sdělil generální manažer Sparty Adam Kotalík.

Návrat 35letého matadora samozřejmě láká, šlo by jednoznačně o největší událost fotbalového léta v Česku. „Tomáš aktuálně odcestoval do Londýna, kde se hodlá léčit u fyzioterapeutů, se kterými spolupracoval v Arsenalu. Počkáme, až se dá dohromady a případně se rozhodne pokračovat dál,“ doplnil Kotalík.

Pokud bude Rosický v pořádku a kývne Spartě, o jeho sportovním přínosu není třeba pochybovat. „Nemůžeme k tomu přistupovat tak, že bereme hráče, co se může zranit. Víme, že Tomáš má zranění častější, ale na EURO jste viděli, že byl po třídu lepší než jiní v národním týmu. Že by byl pro Spartu přínosem, o tom se nemusíme vůbec bavit,“ pokračoval Kotalík.

Sparta nemá určený horizont, do kdy na svého odchovance čekat. V případě vytoužené posily je velmi shovívavý i trenér Zdeněk Ščasný. „Pokud bude zdravý, bylo by lepší, kdyby se pro zapojení do týmu rozhodl okamžitě. Ale jasně jsme řekli, že se rozhodne Tomáš. Když to bude za dva, za tři měsíce, stejně ho přivítám v mužstvu. Je natolik inteligentní fotbalista, že si to odehraje kdekoliv v záloze a pomůže nám,“ věřil letenský kouč.

Sparta představila nové venkovní dresy
Video se připravuje ...

Sparta se snaží i o Václava Kadlece

Vedle Rosického je stále ve hře i příchod útočníka Václava Kadlece. „Oslovili jsme Midtjylland, jednání probíhají, ale bude to ještě složitá záležitost. Jsem opatrný optimista,“ potvrdil Kotalík informace, které jako první přinesl deník Sport.

Na dobré cestě by mohl být transfer nadějného ostravského Daniela Holzera . „Můžu potvrdit, že jednáme, máme o něj zájem. Je to talentovaný mladý hráč s velkým potenciálem, pokusíme se jeho přestup zrealizovat,“ prozradil letenský generální ředitel k další možné posile.

Sparta už ze stávajícího kádru nepočítá se záložníkem Herolindem Shalou, který minulou sezonu strávil na hostování v Liberci a nyní má svolení k tomu, aby si hledal další angažmá.

Šanci stále má útočník Martin Nešpor , kterému se vyvedla minulá sezona v Polsku a teď bojuje o místo v letenském kádru. Vedení klubu před vstupem do nové sezony naopak vyloučilo další odchody. Ve Spartě zůstává i stoper Jakub Brabec, o kterého měly zájem belgické kluby.

„Cíle Sparty jsou stejné jako v každém roce. Tím prvním je postup do evropských pohárů, ideálně do Ligy mistrů a v pohárech hrát důstojnou roli hodnou Sparty. Druhým cílem je zisk mistrovského titulu, na který tentokrát klademe obzvlášť velký důraz," vyjmenoval Kotalík.

Sparta sází na 3-5-2 a má zájem o Holzera
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud