22. července 2016 • 13:17

Ztráta pro Brno! Polák nestihne Slavii, kvůli lýtku nehrál v přípravě

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednu hráz cestou k brněnské bráně má Slavia odstraněnou, aniž by museli Uhrinovi hoši hnout prstem. Návrat Jana Poláka (35) do české ligy se odkládá, hvězda Zbrojovky minimálně první kolo soutěže vynechá kvůli zranění lýtka. To zkušenému záložníkovi neumožnilo odehrát v přípravě ani jeden zápas. „Na Slavii k dispozici nebude,“ potvrdil trenér Svatopluk Habanec před zítřejší generálkou s německým Stuttgartem.



Brno je devět dní před ligou bez svého klíčového muže. Bývalý reprezentant Jan Polák, navrátilec z Norimberku, sice je na soustředění v rakouském Kaprunu, ale s týmem se nepřipravuje. S bolavou nohou vytvořil samostatnou jednotku s dalším marodem Pavlem Zavadilem a trénují jinak než zbytek kádru.

„Honzova absence je trošku problém. Za ten týden, co odtrénoval, jednoznačně ukázal své kvality,“ podotkl Habanec, jenž vidí na svém svěřenci nervozitu. „Je nedočkavý, protože se sezona blíží a on není fit. Chce začít na hřišti vracet to, co do něho klub investoval. Přece jen nebyl úplně zadarmo,“ dodal.

Největší letní posila koučova slova potvrdil. „Už to trvá strašně dlouho,“ povzdechl si Polák. „Ale u svalových zranění se musí opatrně. Nesmím nic uspíšit a lýtko provokovat, aby se to nevrátilo. Vzhledem k mužstvu by ani nebylo vhodné, abych hned šel hrát. Tyhle situace už jsem taky zažil. Pak si zbytečně děláš sám sobě ostudu,“ dodal.

Habanec vidí Poláka jako defenzivní štít, takzvanou „šestku“. V případě potřeby i na vyšší pozici. Záskok na stoperu téměř vyloučil, neboť se Brnu povedlo na poslední chvíli získat mladého reprezentanta Lukáše Vraštila z Mladé Boleslavi. Ten už zvládl odehrát středeční duel s druholigovým FC St. Pauli (1:0). „Hrál slušně, je to dravé mládí. Ale je teprve na začátku,“ uvedl Habanec, který už nepočítá se Slovincem Boštjanem Frelihem. „Momentálně je v juniorce, máme čtyři stopery,“ upřesnil.

Rozhovor s Janem Polákem čtěte v zítřejším deníku Sport

Oficiální fotografování fotbalistů Zbrojovky Brno před novou sezonou. Zleva Pavel Zavadil, Jakub Řezníček, Dušan Melichárek, Jan Štohanzl a Jan Polák.
Oficiální fotografování fotbalistů Zbrojovky Brno před novou sezonou. Zleva Pavel Zavadil, Jakub Řezníček, Dušan Melichárek, Jan Štohanzl a Jan Polák.

TOP 5 gólů Brna v lize: Škodův volej, Zavadil trefil přímák a Hyčka zmrazil Spartu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud