Jan Podroužek
23. července 2016 • 10:47

Příbram láká Latku. Starka zkoušel přemlouvat i Bednáře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdřív přišel Roman Bednář, že je rozsekaný a že chce skončit. Pak Tomáš Zápotočný, že prý řeší nabídku ze zahraničí. A další zkušený hráč byl fuč. Příbram se změnila, musela se změnit. Kádr silně omládl, tak teď honí prezident klubu Jaroslav Starka dva starší zajíce. Skoro hotové je hostování Aidina Mahmutoviče a v kontaktu je i se stoperem Martinem Latkou.



Skóre z přípravy možné příbramské vedení budí ze snů. Osm vstřelených gólů, sedmnáct inkasovaných, jen dvě výhry. Navíc pryč jsou slavné opory, které v lize prošly třeba i Spartou. Příbram buduje nový tým a je celá netrpělivá, jak se chytne v nové sezoně.

Starkovi a spol. byly ty odchody podle dostupných informací předloženy skoro jako hotová věc. Nejdřív se po minulé sezoně rozhoupal útočník Roman Bednář a natvrdo ukončil kariéru. „Řekl mi, že je rozsekaný, unavený z fotbalu. Přemlouval jsem ho, ale nešlo to,“ popisuje nedávnou událost prezident klubu. Bednář nejspíš ještě zvolí dojíždění do nějaké nižší rakouské ligy. „Ale jestli se třeba za půl roku rozmyslí, hned ho vezmu zpátky, pro mě je to důležitý hráč,“ říká Starka.

A chvíli po něm se sbalil i Tomáš Zápotočný.

Kapitánovi končila smlouva, jenže nepřišel do příbramské kanceláře jednat o nové, ale oznámit, že by rád ještě zkusil zahraničí. Má mít údajně nabídku z druhé turecké ligy.

Smutek slávistických fotbalistů po prohře na Spartě, vlevo kapitán Martin Latka
Smutek slávistických fotbalistů po prohře na Spartě, vlevo kapitán Martin Latka

Z důležitých opor zmizel i střední záložník Josef Hnaníček, kterého přetáhl Zlín. A Příbram musela začít obratně jednat. Její tým se docela rozsypal. Klubu docela pomohl kontakt na slovenský trh, z něhož přivedli například útočníka Tomáše Majtána nebo stopera Miloše Nikoliče, a taky vazby trenéra Martina Pulpita na Itálii, díky čemuž se dotáhlo hostování Marka Ferrary z Ascony.

Jenže ve hře jsou ještě větší jména. Téměř hotový už je příchod střelce Aidina Mahmutoviče z Viktorie. Plzeňské vedení už je s příbramským na všem domluvené, půjde o půlroční hostování, které se bez problémů administrativně dotáhne ještě před začátkem sezony.

A Martin Latka ! Ten se během léta dohodl na ukončení smlouvy, což byla iniciativa Slavie. Stal se z něj volný hráč a Starka hned zvedl telefon a volal. „Prý něco ještě řeší,“ říká Starka. Jednatřicetiletému obránci je ale ochotný podle svého hesla „na dobré jídlo, krásnou ženskou a velké prachy si musíš počkat“ dát velký prostor na rozhodnutí.

Latka v tuhle chvíli údajně řeší dvě nabídky ze zahraničí, mělo by jít o Německo. Podle toho, jak jeho námluvy dopadnou, odpoví Příbrami.

Ta by po bolestivých odchodech dalšího zkušeného hráče hned uvítala. V současné chvíli má kádr naposledy čtrnáctého týmu ligy věkový průměr lehce přes 24 let, což z něj dělá jedno z nejmladších mužstev soutěže.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud