Jan Podroužek
25. července 2016 • 16:43

Listkiewicz a spol. chtějí komisi sudích otevřít směrem k veřejnosti

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdřív se usadil za mikrofon. Jenže za vteřinku se zvedl. Zapomněl si kousek vedle malou černou igelitku. Tak ji zvedl, vrátil se za stůl a vytáhl z ní malou knížečku. Česko-polský slovník. „Můžete se ptát v češtině, já zkusím česko-polsky odpovídat, když tak mi kolegové pomohou. Za tři měsíce nejpozději se chci naučit česky,“ usmál se Michal Listkiewicz, nový šéf Komise rozhodčích.



Zástupci nové Komise rozhodčích přišli v pondělí před novináře. Jmenovitě předseda Michal Listkiewicz, místopředseda Petr Mlsna a člen Václav Krondl. Slovo si bral především ten druhý, právník, náměstek ministra vnitra a za vlády Petra Nečase na půl roku ministr bez portfeje.

„Naše komise se chce co nejvíc otevřít veřejnosti. To se týká hlavně zveřejňování pozastavování delegací,“ potvrdil Mlsna běžný zvyk, který ale komise za vlády předminulé šéfky Dagmar Damkové zrušila. Damková bude nicméně působit i v současném složení.

„Komise se na tomto postupu zveřejňování shodla v pěti členech, jak jsme byli přítomní na semináři v Rožnově. Paní Damková byla mimo kvůli povinnostem spojeným s olympiádou,“ osvětlil Mlsna, proč se Damková tohoto rokování nezúčastnila.

Nová komise rozhodčích zavádí trojí kontrolu
Video se připravuje ...

Současně je potvrzené, že na minulou komisi, kterou dočasně vedl muž blízký Romanu Berbrovi - Miroslav Tulinger, nebude ta Listkiewiczova nijak navazovat.

„Požádal jsem paní Damkovou, jestli nám nemůže předat podklady z předchozího ročníku, abychom je mohli využít. Nedělo se nic, zjišťoval jsem to pak ještě dál, ale nedostali jsme vůbec nic. Mrzí nás to,“ řekl na rovinu člen nové komise Václav Krondl.

„Začínáme od nuly a s čistým listem papíru,“ uzavřel to Mlsna, který by společně s Listkiewiczem chtěl vrátit důvěru v rozhodčí institut nejpozději do konce této sezony.

Fotbaloví rozhodčí se na semináři učili 94 změn v pravidlech
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud