30. července 2016 • 18:17

Raketový start Karviné. Voltr dal třetí nejrychlejší gól v lize

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Start snů. Fotbalisté nováčka z Karviné vtrhli fantasticky do prvoligové sezony. Jejich útočník Radek Voltr vstřelil v 1. kole v Jablonci přesnou hlavičkou branku už po 12 sekundách hry a postaral se o třetí nejrychlejší gól historie fotbalové ligy.
Za rekordem v podání bývalých útočníků Vratislava Lokvence a Maura Lustrinelliho zaostal o pouhou jednu sekundu. Karviná ale i přes vedení 3:1 nakonec padla 3:5.



Lokvenc se trefil v roce 1994 v dresu Hradce Králové do sítě Liberce po 10,5 vteřinách, Švýcar Lustrinelli skóroval za Spartu před deseti lety proti Jablonci po 11 sekundách od úvodního hvizdu.

Jablonec - Karviná: Neskutečný start nováčka - první střela a Karviná díky Voltrovi vede 1:0
Video se připravuje ...

"Samozřejmě to potěší, ale určitě není to nic, co bych nějak zvlášť sledoval. Spíš mě mrzí, že jsme v druhé půli dostali čtyři góly a prohráli," řekl novinářům Voltr, který se trefil hned ve své soutěžní premiéře za Karvinou, kam přišel na hostování z Jihlavy.

Bleskovým gólem vyústila snaha hostujícího týmu zaskočit v samém úvodu favorita. "Stoprocentně jsem je chtěli překvapit, protože jsme četli nějaká vyjádření jabloneckých hráčů. Takže jsme si v kabině řekli, že ze začátku na ně chceme vlítnout, abychom jim dali najevo, že zápas nebudou mít jednoduchý," prohlásil Voltr.

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Karviná 5:3. Wágner sestřelil nováčka hattrickem
Video se připravuje ...

"Ten gól si ani úplně moc nevybavuji. ´Zelí´ zatáhl balon, zaseknul to a pak to krásně dloubnul na zadní tyč. Já jsem přeskočil obránce a dal gólmanovi do protipohybu," řekl čtyřiadvacetiletý útočník ke své druhé brance v první lize. Tu první dal loni ještě v dresu Slavie v Ostravě.

Zlomem v utkání byl podle něj úvod druhé půle, kdy Jablonec v rozmezí 47. a 49. minuty srovnal na 3:3. "Bohužel myslím, že jsme nepřišli do druhé půle stoprocentně koncentrovaní. Dostali jsme dva góly, jsme nováček, takže s námi ty dva góly asi trochu zamávaly," dodal Voltr.

Nejrychlejší góly české ligy:
1. Vratislav Lokvenc - 11 sekund (Liberec - Hradec Králové 1:2, 15. května 1994),
2. Mauro Lustrinelli - 11 sekund (Sparta - Jablonec 3:0, 24. dubna 2006),
3. Radek Voltr - 12 sekund (Jablonec - Karviná, 30. července 2016),
4. Alois Hyčka - 14 sekund (Brno - Dukla Praha 3:0, 19. března 2016)

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud