31. července 2016 • 19:00

Start ligy zkomplikovalo počasí. Zápas Brno - Slavia byl kvůli dešti odložen

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dnešní zápas prvního kola ePojisteni.cz ligy mezi Zbrojovkou Brno a pražskou Slavií byl po celodenním těžkém dešti kvůli podmáčenému trávníku odložen. Rozhodl o tom sudí Pavel Královec. Utkání se uskuteční v zatím neurčeném náhradním termínu.



"Hrací plocha byla nezpůsobilá. Po vytrvalém dvouhodinovém lijáku byla pokrytá souvislou vrstvou vody. Zápas jsme kvůli bezpečnosti hráčů a regulérnosti zrušili," řekl Královec novinářům po poslední kontrole hřiště tři minuty před zahájením utkání. Na různých místech fotbalového trávníku házel po zemi míč, který se ale hned zastavil ve vodě.

Zápas mezi Brnem a Slavii se kvůli dešti ruší
Video se připravuje ...

Proto také nevyužil ani možnost počkat ještě dvacet minut. "Bylo zbytečné čekat. V tomto termínu by se už nic nezlepšilo. Podle aktuální předpovědi počasí jsme věděli, že tento ráz počasí bude pokračovat," upřesnil Královec.

Zápas na iSport.cz

Fanoušci, kteří si zaplatili sledování zápasu Brna se Slavií na portálu iSport.cz, ho budou moci sledovat v náhradním termínu.

Královec oznámil, že se v Brně hrát nebude
Video se připravuje ...

Své prvoligové premiéry na brněnské lavičce se nedočkal trenér Svatopluk Habanec, který se na zápas těšil a čekal návštěvu přes sedm tisíc diváků. "To zamrzí, ale zdraví hráčů je přednější. Náš prvotní úkol je nyní se zaměřit na další utkání v Karviné," prohlásil trenér Zbrojovky.

V minulé sezoně byl kvůli dešti a sněžení odložen únorový ligový duel Dukly se Spartou. O pár dní později se pak nehrálo úvodní pohárové čtvrtfinále mezi tehdy druholigovým Hradcem Králové a Mladou Boleslaví.

Podobný problém potkal fotbalisty Brna před deseti lety, kdy ve druhém kole začátkem srpna hostili Zlín. Těsně před utkáním se nad Brnem přehnala bouře s průtrží mračen, která ale těsně před utkáním ustala. Na podmáčeném trávníku se tehdy hrálo. Zlín však kvůli kalužím přišel o remízu, neboť Bačova střela do zcela opuštěné branky se zastavila ve velké louži.

Zápas prvního kola fotbalové ligy mezi Zbrojovkou Brno a pražskou Slavií byl kvůli podmáčenému trávníku odložen.
Zápas prvního kola fotbalové ligy mezi Zbrojovkou Brno a pražskou Slavií byl kvůli podmáčenému trávníku odložen.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud