Květoslav Šimek
6. srpna 2016 • 20:35

Laštůvka při návratu vyjel na sudího, ale také zářil. Proto jsem tady, řekl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V šesti letech v Karviné s fotbalem začínal a teď se do rodného města po šestnácti letech vrátil. Zkušený brankář Jan Laštůvka (34) se dva dny před druhým kolem ePojisteni.cz ligy dohodl s Karvinou na angažmá a hned se postavil do brány. Pomohl k remíze 1:1 proti Brnu, klíčový zákrok si připsal těsně před poločasem při šanci Litsingiho.



"Kdyby dal Francis na 2:1, tak by zápas vypadal asi jinak," posteskl si i brněnský trenér Svatopluk Habanec. Za klíčový považoval právě tento zákrok i Laštůvka. "Bylo to hned poté, co jsme dostali gól na 1:1, snažil jsem se předvídat, že se Litsingi otočí a chtěl jsem mu krátit úhel. Trefil mě do nohy. Důležitý zákrok to byl. Od toho jsem ale přišel, aby abych i něco chytil a nedostávali jsme góly."

Bývalý reprezentant, který slavil titul s Baníkem (2004) a dvakrát na Ukrajině se Šachtarem Doněck (2005 a 2006) s Karvinou přes léto trénoval. Čekal na případné zahraniční angažmá, ale nedomluvil se nakonec s nikým. I proto jej trenér Jozef Weber neváhal okamžitě postavit do brány, když klub dotáhnul všechny náležitosti.

Karviná - Brno: Zbrojovka hrozila! Laštůvka se ale vyznamenal
Video se připravuje ...

"Oficiálně k nám sice přišel těsně před zápasem, ale trénoval už od přípravy, kluky znal, absolvoval tréninky, takže to pro hráče nebylo překvapení," líčil Weber. "Fyzicky je v pořádku, je zkušený. Věřím, že do budoucna bude právě Honza jedna z opor tohoto méně zkušeného týmu v lize. Že bude jeho žolíkem."

Laštůvka přiznal, že byl před premiérou nervózní. Hlavně proto, že neodehrál žádný přípravný zápas. "Měl jsem trochu obavy, tři měsíce jsem nehrál, jen jsem trénoval. Byl to docela risk, ale myslím, že jsem to zvládl."

Chválil fanoušky. Na nově otevřeném Městském stadionu sice nebylo vyprodáno, ale kulisa byla solidní. "Lidi byli výborní." Mrzela jej ovšem žlutá karta, kterou dostal po inkasovaném gólu. Vyjel na pomezního rozhodčího, reklamoval postavení mimo hru. "To je takový ten první moment, kdy se snaží člověk něco změnit," pokrčil rameny. "Zdálo se mi, že tam byla tečovaná střela a pak Řezníček dorážel. Možná se mi to jen zdálo. Kdybych po první střele zareagoval jinak, mohlo to dopadnout jinak. Škoda."

CELÝ SESTŘIH: Karviná - Brno 1:1. Nováček vedl, Řezníček trefil bod
Video se připravuje ...

Radost Karviné. Pavol Jurčo poslal doma proti Brnu nováčka do vedení.
Radost Karviné. Pavol Jurčo poslal doma proti Brnu nováčka do vedení.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud