25. srpna 2016 • 04:59

Konec ikon v Plzni? Kolář do Turecka, Rajtorala láká i Dánsko

Autor: jon, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řízli do toho a pořádně ostře. Změny v plzeňském kádru se nejspíš budou týkat i dlouholetých opor. Nové posily, které západočeskýá klub v úterý oficiálně potvrdil, totiž znamenají odchody směrem ven. Podle informací Sportu si angažmá hledá dvojice Daniel Kolář a František Rajtoral, místo nebude ani pro útočníka Jana Holendu. Kam by tito hráči mohli zamířit?



Plzeň začala sezonu velmi vlažně, čímž donutila vedení klubu k akci. V úterý potvrdila příchod Martina Zemana (tříletá smlouva) a albánského reprezentanta Ergyse Kaceho (roční hostování s opcí), dolaďuje se přestup zlínského útočníka Tomáše Poznara. Nové akvizice přináší i pohyb ven z klubu. Jak už deník Sport psal, hráčská obměna se nejspíš dotkne i letitých stálic.

„Úvod sezony nebyl po herní stránce ideální. Po analýze jsme se rozhodli pro změny, které by dříve nebo později byly nevyhnutelné. Chceme být i nadále úspěšní a musíme tedy myslet i na budoucnost,“ sdělil v tiskovém prohlášení generální manažer Viktorie Adolf Šádek.  

Podle informací Sportu by klub měli opustit Daniel Kolář a František Rajtoral . Třicetiletý záložník se na začátku sezony nepotkal s ideální formou, druhý jmenovaný nastupoval velmi sporadicky. Klub si hledá i útočník Jan Holenda, který se po zdravotních problémech teprve nedávno zapojil do plného tréninku.

Zamíří Kolář za Procházkou?

Kolář působí v Plzni od roku 2008, dvakrát pomohl k postupu do Ligy mistrů a zažil všechny novodobé úspěchy. Je historicky nejlepším střelcem a doteď měl takřka neotřesitelnou pozici.

Zkušený reprezentant strávil odvetu s Razgradem na lavičce a nejspíš se pomalu chystá na novou zahraniční štaci. Plzeň své dlouholeté opoře nejspíš nebude v odchodu bránit. Vážným zájemcem je turecký Osmanlispor, kde už působí někdejší plzeňský stoper Václav Procházka.

Listkiewicz: Plzeň? Ofsajd byl těžký a ruka ne černobílá
Video se připravuje ...

Plzeňský dres může vyměnit i František Rajtoral. Společnost Global Sports, která ho stejně jako Koláře i Holendu zastupuje, jedná směrem k zahraničnímu angažmá. Možností je klub z dánské ligy, případně z Turecka.

"Zájem byl o oba hráče už před pár týdny, byli jsme s Plzní domluvení, že počkáme na výsledek evropských pohárů. Teď jednání akcelerovala, je možné, že k dohodě dojde do konce týdne," sdělil pro iSport.cz agent obou hráčů Pavel Zíka.

„Někteří hráči mají chuť vyzkoušet si zahraniční angažmá, po vzájemné dohodě jim to umožníme a budeme v tomto směru nápomocni. Rozejdeme se určitě v dobrém, ale nejprve si vše vyřešíme interně, až poté potvrdíme oficiálně,“ upřesnil Šádek. „Není to pro nás jednoduchá situace, prosíme tedy všechny fanoušky o chvilku strpení. Mediální spekulace nijak komentovat nebudeme.“

V západočeské sestavě není momentálně místo ani pro Jana Holendu. Třicetiletý útočník má namířeno na Slovensko, cesty vedou do Slovanu Bratislava. Do svých řad by ho rovněž rád získal Zlín, odkud se do Plzně nejspíš brzy přestěhuje Tomáš Poznar.

"O Holendu má zájem půlka české ligy, ale hráč preferuje zahraničí," upřesnil hráčův agent Zíka.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud