24. srpna 2016 • 21:30

Sudí chválí změny. Proč skrývat chyby za zavřenými dveřmi, říká Příhoda

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nová doba. S novou komisí rozhodčích přišla i nová pravidla. Sudí pro nejvyšší fotbalovou soutěž si dobrou atmosféru pod polským šéfem Michalem Listkiewiczem užívají a splácejí mu důvěru dobrými výkony. „Atmosféra je uvolněná,“ shodují se rozhodčí.



Poslední dobou se jim nedýchalo dobře. Kupa chyb v loňské sezoně sudím na dobrém renomé nepřidala. S novým vedením a novými členy se zdá být situace lepší. „Máme za sebou první seminář a bylo to fajn," tvrdí zkušený sudí Radek Příhoda.

Jednou z novinek, s kterou přispěchalo vedení sudích, je sebehodnocení. V praxi to znamená, že každý rozhodčí po zápase píší zprávu o svém výkonu a diskutabilních momentech.

„Pro mladé rozhodčí by to mohl být určitý pokrok. U starších rozhodčích to není příliš optimální, ale vyžadují to po nás, tak to musíme akceptovat. Ukáže čas, jestli to bude mít nějaký prospěch, “ mírně si posteskl nad novinkou nejzkušenější sudí Pavel Královec. Naopak rozhodčí Příhoda vidí na sebehodnocení pozitiva. „Myslím si, že je to dobrý učební materiál,“ tvrdí.

Zveřejňování trestů? Pro sudí rozpurplná věc
Video se připravuje ...

Další novinkou je zveřejňování trestů pro chybující rozhodčí. „Veřejnost to asi chce vědět, ale pro nikoho z nás to není příjemný, když se o tom píše v médiích,“ řekl Královec, který pravidelně píská i slavnou Ligu mistrů. „Na co skrývat chyby za zavřenými dveřmi, osobně s tím problém nemá,“ naopak prohlásil Příhoda.

Po předsezonním vyčištění listiny sudích se dostalo na mladou krev, což zkušený Radek Příhoda vítá. „Kluci na sobě můžou pracovat, mají chuť se zlepšovat. Samozřejmě to přináší i rizika, když tam dáte kluka z ČFL, ale někde se oťukat musí," uzavřel zkušený sudí.

Zdá se, že tvrdá práce s rozhodčími se Listkiewiczovi vyplácí a ty mu jeho důvěru splácí dobrými výkony. 

Listkiewicz: Plzeň? Ofsajd byl těžký a ruka ne černobílá
Video se připravuje ...

Rozhodčí udělali míň chyb než ti v Premiere League, těší šéfa Listkiewicze
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud