27. srpna 2016 • 05:00

Koho nahání Sparta? Řeší se Rosický, Kadlec může být vysoká investice

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohyb v kádru Sparty zatím nekončí, naopak. Po šťastném a vydřeném postupu do základní skupiny Evropské ligy ještě nabere na intenzitě. Zatímco hrdina čtvrteční odvety se Sönderjyske Jakub Brabec má svolení k odchodu do Anderlechtu Brusel, v kabině na Letné se chystá místo pro dva exkluzivní navrátilce. Vedení nejbohatšího českého klubu hodlá v nejbližších dnech dotáhnout comeback Tomáše Rosického a Václava Kadlece.



Včera zasedalo na Letné představenstvo klubu, na kterém nechyběl ani časově vytížený majitel Daniel Křetínský. Na programu byla příjemná agenda – finální podoba kádru pro Evropskou ligu, který se musí uzavřít do půlnoci 1. září.

Zatím vše nasvědčuje tomu, že Sparta půjde za obhajobou čtvrtfinálového umístění bez Jakuba Brabce , kterého vábí Anderlecht Brusel.

„Jednání opět probíhají, čeká se na další schůzku obou stran. Jakub by byl rád, kdyby dostal možnost odejít. Anderlecht je velký klub, byl by to pro něj krok výš,“ řekl deníku Sport hráčův manažer Ondrej Chovanec.

Sparta si třiadvacetiletého stopera cení na 2,5 milionu eur, tedy 68 milionů korun, což je pro bruselský klub přijatelná částka. Anderlecht navíc střed obrany trápí, kromě Brabce chce přivést i Nicolase Lombaertse ze Zenitu Petrohrad. Oba transfery považují v Belgii za de facto hotovou věc.

Zatímco Brabec si v Anderlechtu Evropskou ligu zahraje, Václav Kadlec o tuto možnost ve čtvrtek přišel, Midtjylland totiž skončil na štítě Osmanlisporu. A to je další argument pro útočníkův návrat na Letnou, kterému je nejvyšší dánská soutěž málo.

Na Kadlecovi nechce Midtylland prodělat

Sparta proto oslovila Midtjylland s oficiální nabídkou – a druhá strana dala najevo, že je ochotná se na toto téma bavit. V žádném případě však nepůjde o levnou záležitost. „Midtjylland nechce na Vaškovi prodělat,“ tvrdí zdroj blízký vedení klubu.

Dánský vicemistr zaplatil v lednu Frankfurtu za Kadlece 2,1 milionu eur (57 milionů korun), což by ze čtyřiadvacetiletého českého reprezentanta udělalo nejdražšího hráče v dějinách ePojisteni.cz ligy. Sparta je nicméně svolná tuto částku investovat, neboť její kouč Zdeněk Ščasný se na Kadlecův příchod hodně upíná. Věří, že by útočnou sílu Sparty ještě znásobil.

Tomáš Rosický , další dlouhodobý přestupový cíl Pražanů, je jiný případ. Byť našel tréninkový azyl v Arsenalu, po zranění, které utrpěl na EURO 2016 v utkání s Chorvatskem, stále není fit. Na vině je špatná diagnóza – místo svalu si totiž poranil šlachu. „A ta vyžaduje jinou a hlavně delší léčbu,“ upozorňuje dobře informovaný člověk ze záložníkova okolí.

Sparta navzdory tomu o svého šestatřicetiletého odchovance enormně stojí a je připravena zařadit ho na soupisku pro Evropskou ligu i s vědomím, že připraven k zápasu bude třeba až na konci září. Míč je teď na Rosického straně, stačí jen říct, že bude ve své bohaté kariéře ještě pokračovat. Čas na vyjádření, na které napjatě čekají boss Křetínský i natěšení fanoušci, má bývalý reprezentační kapitán do čtvrteční půlnoci.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud