Jakub Dvořák
28. srpna 2016 • 21:14

Ščasný po Dukle: Důležitá výhra, teď budeme trénovat jen v osmi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pouze dva dny měli sparťanští fotbalisté na to, aby se po náročném čtvrtečním utkání v Evropské lize připravili na nedělní souboj 5. kola ePojisteni.cz ligy Duklou. Na Julisce vyhráli Letenští 2:0 a drží se v čele tabulky. "Kdybychom dnešní zápas nezvládli, tak bychom si čtvrteční postup akorát znehodnotili. Takže tato výhra je důležitá," řekl po utkání trenér Zdeněk Ščasný.



Jak těžké bylo připravit mužstvo po vydřeném čtvrtečním postupu do Evropské ligy? Nakonec tu tým uhrál daleko lepší výsledek, než při jarním utkání.
"Nejtěžší bylo to rozběhat. Končili jsme ve čtvrtek pozdě večer a přeci jenom je rozdíl, když hrajete třetí den, nebo až ten čtvrtý. Ze začátku nám ale pohyb chyběl. Navíc sluníčko bylo dnes krutý."

Během začátku sezony vám ze základní sestavy vypadl Martin Frýdek. Dnes vstřelil dva góly, překvapil vás tou produktivitou?
"To je bonus navíc, ale to je přesně ono, teď nemyslím dvě branky, ale hru, co dnes Martin hrál a může hrát. Ze začátku to od něho nebylo zrovna ideální, ale rozběhal to a patřil k našim nejlepším hráčům. Jeho výkon byl výborný."

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Sparta 0:2. Výhru vystřelil Frýdek
Video se připravuje ...

Pokud Zlín v pondělí nevyhraje, budete před reprezentační pauzou v čele ligy. Je to pro vás důležité?
"Kdybychom dnešní zápas nezvládli, tak bychom si čtvrteční postup akorát znehodnotili. Takže je to důležité. Co je však před reprezentační pauzou problém, že nám deset hráčů odjede pryč, dva jsou zranění a trénovat budeme v osmi. To není příjemné. Na druhou stranu se trénuje líp, když máte zajištěný postup do Evropské ligy a vyhraný poslední ligový zápas."

Marek Matějovský je čerstvě po artroskopickém zákroku, Bořek Dočkal na několik týdnů mimo. Budete na jejich zranění nějak reagovat ne přestupovém trhu?
"Moc bych to nespojoval. Jednání, která probíhají, nesouvisejí s tím, zda ti kluci jsou zranění. Tam jde jen o to, aby se to už dotáhlo. To, že se tito dva zraní, nemohl nikdo vědět."

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Sparta 0:2. Výhru vystřelil Frýdek
Video se připravuje ...

Dukla - Sparta: Frýdek vypálil z dálky, Hroššo míč nadvakrát zkrotil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud